carro.mary.blogg.se

2016-04-29
09:29:00

Lite om igår och min "psykiska hälsa"

God morgon!
Sitter här och skriver lite personliga saker medans jag har tvättid här... (inte dunderdjupa, men åt det hållet... mer eller mindre)...

 

Är psykisk hälsa något som INTE INTRESSERAR DIG, så kan du skrolla ned för ytligare saker eller klicka bort denna sida ;)

 

I alla fall... Runt 10 tiden igår så ringde pappa. Han tyckte det var länge sedan som jag vart hos dem... (söndags liksom höhö) Och han fundera på om jag ville gå med Lexus, handla och spela kort... Är väl TREVLIGT att han och mamma tänker på mig... MEN... jag förstår INTE... jag gillar... älskar att vara själv... inte så jag är antisocial eller så, men jag behöver mer space än "vanliga" människor... jag vet inte hur ofta andra människor vill vara för sig själva? Men om jag gissar på att 1-2 dagar i veckan är lagomt för "normala"???, så tycker JAG istället att det är skönt att vara själv 5 dagar i veckan... eller varför inte mera?? ...en månad tex ;)

 

Det är bara sådan jag är! Det är väl därför jag har min Aspergers diagnos. Jag kan vara social och tom babbla över folk, som jag känner mig trygg med. Eller om man kommer in på något ämne som intresserar mig, men så det väl för alla?

Dock kan jag ha svårt att hålla koncentrationen på sådant som inte intresserar mig. Men samtidigt så jag är så pass "lärd", att jag liksom SKA vara "tyst och lugn" samt bra på att "lyssna" på folk. (dock betyder det inte att jag inte bryr mig eller inte lyssnar, för det gör jag... för det mesta... MEN det jag menar är att jag inte lika lätt kan "pränta in i skallen" på sånt som rent av inte intresserar mig så att säga)


Men jag har haft det bra de få dagarna (3 och halv dag! typ?) som jag vare själv. (Jag bor själv men träffar ofta familjen flera gånger i veckan och pratar dagligen med J på Skype)

Jag har gått långpromenad, tränat, stretchyogat, lagat mat, bakat, tecknat och jag har drucke alkohol?... nej det tror jag inte? (tror inte jag drucke sedan söndags kväll?) Jag gillar alkohol (speciellt Minttu, Captain Morgan Spiced Gold och vissa FRÄSCH-SÖTA viner och alkoläskdrycker)... men främst använder jag det (alkohol) som avkoppling, ibland även när jag blir rastlös... men rastlöshet kräver ju "njutningsmedel" med ;) DOCK VILL JAG INTE FRAMSTÅ ATT ALKOHOL ÄR BRA, ÄR RENT AV SAGT DUMT FÖR HÄLSAN!

 

Annars så brukar jag säga det att choklad, kaffe och ALKOHOL... att det är dem som är mina 3 främsta njutningsmedel. Det finns de dagar då jag bara MÅSTE springa till affärn, för att köpa just CHOKLAD haha... ofta vid mensen, men det är verkligen inte bara då!

 

Jaja... annars så VAR jag med pappa och HANDLA (främst kattmat och frukt), åkte med han hem till dem, fika när som mamma kom hem från jobbet och spela kort... SÅ "fira" vi Lexus 6års dag ;)... jaja... nu antar och hoppas jag att jag inte kommer över till dem idag. Idag eller snarare ikväll så kommer det en massa norrmän med, men förhoppningsvis ja... så hoppas jag inte jag behöver träffa dem förrän tidigast imorgon lördag.

Förlåt för en lång och flummig text!

 

Nu ska jag hålla koll på tvättiden, äta mina nybakade scones med mumsig Nugatti (är som Nutella men godare... norskt med;)) Sedan... så jag har fått SMS angående om eleven paketet som jag ganska nyss beställde. Hade det inte vare för jag vill ha min ansiktskräm snabbt, så hade jag gärna vänta med att hämta ut den om ca en vecka. Men får se om jag hämtar den idag eller imorgon? Vore skönt att inte gå FÖR MYCKET ut bland allt folk... jaja... Nu ska ta och dricka upp sista kaffeskvätten och hämta scone nummer 2 av 3 ;)

2016-04-28
14:57:00

Bra att man har fräknar då...

http://www.msn.com/sv-se/livsstil/lifestylegeneral/h%C3%A4r-%C3%A4r-den-vetenskapliga-f%C3%B6rklaringen-%E2%80%93-d%C3%A4rf%C3%B6r-finns-dina-fr%C3%A4knar/ar-BBrCrCr
2 år gamla bilder...
Saknar det superblonda håret, men rädd om jag ska blondera sönder det (har gjort det 3 gånger eller mera innan) :(
Har sett sådan Olaplexlyko, men var för seg för att köpa det (blev slut på lagret)... kanske blir någon gång i framtiden.
Vill ha kvar mitt långa hår!! haha

Förlåt för meningslöst inlägg, men snart kanske det kommer upp ett LÅNGT inlägg som ingen orkar att läsa ;)

Ha det gott!