carro.mary.blogg.se

2016-06-30
11:55:00

Frukost och lunch (veganskt)

Hellu...
Startade min morgon med min speciella chiapudding med frysta blåbär.
Och skrev lite på min djupare text, som jag ännu trixar med... får se hur den blir sedan. Kanske katastrof så den inte läggs upp, eller så blir det katastrof och lägger upp den ändå haha
Sedan så började magen att kurra. Så brukte upp mina färdigkokta makaroner, och gjorde en sås på vegansk matlagningsgrädde och samal olek. Var gott, men lite gummiaktigt på grund av makaronerna.

Jag föredrar egentligen kött och sådant, men jag försöker att äta så vegetariskt, och om möjligt ännu hellre veganskt!
Men jag skulle säga att de senaste 3 månaderna, så har jag äte ca 90% vegetariskt (och där emellan så kanske det varit uppemot 60% varit veganskt), och resterande 10% har varit kött!
Här hemma har jag dock inte köpt eller äte kött på ca 3 månader, och det tänker jag att fortsätta med. Ägg och mejeriprodukterna försöker jag äta så sällan som möjligt. Men, nej är varken vegan eller vegetarian, utan jag är väl av en "flexitarian", som försöker äta minst 90% vegetariskt.
Vet inte hur intressant detta är för er, men vet att det är väldigt populärt med sådan livsstil på senaste tiden. Vilket jag tycker bara är bra, för jag tycker själv att den där matindustrin är fördjävlig!
 
 
Men men...
Nu vill jag träna så snart som möjligt, men blir nog inte rygg, för känner att jag har träningsvärk i den nu (var nog fint det jag gjorde på slutet igår trotts allt ;)
Sedan kanske jag ska städa?
Sedan måste jag duscha... för har fortfarande hårinpackning i håret, som jag hade i igår kväll ;)

Sedan så hoppas jag på att man slipper vara med om någon middag hos mina föräldrar. Har för mig att det skulle komma fler norrmän, om det var igår eller idag?... är trött på norrmän nu, fast det har jag vare i 3-4 månader nu. De äter så mycket och man har ändå inget att prata om, sedan äter man mer för man ska vara "normal" haha
Hej så länge iaf! :)
2016-06-29
22:09:04

Utomhusgym och skumma matvanor

Då har jag och brorsan vart på utomhusgymmet. Det var riktigt pinsamt, speciellt i början!
Såg att det var några tjejer/kvinnor på en öppen plan, och utförde styrketräning med kroppsvikt*
Sedan såg jag att var det killar/män runt min ålder, kanske något yngre. Jag ville att de bara skulle dra iväg, ifall jag skulle skämma ut mig.
Och JA, jag vet! De bryr sig inte ett skit om det jag gör, och bryr sig bara om som sig själva. Men ändå så sitter det i bakhuvudet då jag tänker saker som: "haha, se fan så fel hon gjorde där?" "Vad klen hon är!" Vem tror hon att hon är?" "Vad ful och äcklig hon är!" osv...

MEN...
I början blev det bara 6st axelpress!! Sedan så tittade jag runt på de olika stationerna, och smuttade på mitt vatten...
sedan tänkte jag "jag ska testa på knäböj"... men fick inte ens upp den över axlarna!
Så jag gick rakt mot bilen med vattenflaskan och ställde den där. Därefter så gick jag mot gymmet igen, och såg min brorsa börja gå mot spåret för att springa. "ja, men DET måste jag väl kunna klara av att göra!" Och det gjorde jag, och det gick betydligt bättre. Så blev mest varvat med att springa, jogga och gå.

MEN... mot slutet igen så mötte jag på brorsan igen, och frågade vad klockan var (jag och brorsan sprang inte alltid tillsammans, och inte på samma spår)
Och jag kände bara "jo, jag vill gymma också, för jag är inte ett dugg nöjd". Men alla de gånger jag sprang förbi gymmet, så var det alltid folk.
Och mot slutet var det de där kvinnorna jag såg i början, *som hade gått från öppna planen till gymmet. Och skönt nog så börja dessa personer dra därifrån vid denna tidpunkt och jag "JO, nu testar jag igen!". SÅ... det gjorde jag! :)
Så... det blev faktiskt lite fler övningar. Och brorsan hjälpte till att lyfta upp ena trästången över axlarna på mig. Fick till några, men blev inte perfekt... förhoppningsvis så blir det bättre någon gång framöver ;)
Bilderna är inte tagna nu, men det är från samma ställe.

Jaja...
Annars så efter man kom hem, så ville jag på sätt och vis... träna mera! Men klockan börja ju blir lite mycket haha!
Men har duschat, och även slängt in en hårinpackning i håret. Var på tiden, för kommer knappt ihåg när jag tvätta håret senast. Tror det var på midsommarafton faktiskt. Visserligen är det bra att inte tvätta för ofta, men specielle i min utväxt mot hårbotten var inte fräscht!
Annars har jag även äte skumma saker här. Först var det en bit av kladdkakan som jag gjorde för några dagar sedan. Sedan tog jag 2 rutor lindt chili choklad och nu här... falafel!...
Gott men väldigt omatchade. Undra vad det blir härnäst? Varm choklad kanske? ;)

Men annars ska jag bara koppla av här till läggdags!
God natt på er tills vidare!
2016-06-29
16:04:05

Jordsgubbs-shopping och mys

I morse så tänkte jag försöka finslipa inlägg som jag håller på med.
Ett inlägg som är något mera personligt, och kanske viktig. Men när den blir klar kan jag verkligen inte svara på. I min takt så blir det nog om en månad eller något haha
Sedan så vet jag inte så värst jag ska säga om det jag skrivit än så länge. Den är lite som min personlighet... Flummig.


Och därefter så tänkte jag gå en långpromenad... men mitt i allt så ringde pappa
"Utanför Pekås så säljer de jordgubbar för 20kr endast idag! Och du hade väl kvar en gammal 20krs sedel kvar?"
"ja, men det kan jag ta senare själver"... men orkade knappt prata med honom. Sedan så lät det även på honom som han inte förstod vad jag sa... så jag sa sedan OK till han.
Kort därefter så drog vi upp tillsammans och handlade dessa "porrgubbar"... Och eftersom jag även hade lite mynt, så ansåg jag att det vart skönt att bli av med också. Så då blev det 2 förpackningar jordgubbar till mig

Och sedan så ställde pappa en dum fråga: "vad ska du göra med dem sedan?"
"ja... äta!?"

Han tyckte nämligen att det verkade lite väl mycket jordgubbar till endast mig själv. Men jag brukar faktiskt ta en hel förpackning åt gången... varför inte liksom? Är ju hur gott som helst med. Gjort det ett antal gånger förut med så.

 

Och efter "jordgubbsshoppingen" så tog jag mig an min efterlängtade promenad. Dock blev det inte så länge, kanske bara blev lite mer än 1 timma?... men skönt var det iaf!
Och därefter så mös jag med ett paket nyrensade jordgubbar med yoghurtkvarg, och resten av mina cashewnötter som jag hade... och så kaffe såklart!

 

Och på resten av kaffet som jag inte drack upp, så gjorde jag chiapudding på det.
För dem som gillar chiapudding, så tycker jag de gärna kan variera med olika sorters vätska.
Jag brukar varva med vatten, mandelmjölk och ja... kaffe, som jag gjort lite då och då på senaste tiden här.

Och kör man "bara" på vatten, så är det gott ha i lite stevia eller vanligt socker för den delen med (eller annan sötning). Och extra gott blir det med kakao i... då blir det som chokladpudding med krisp ;)
Chokladpuddingen är dessutom min personliga favorit. Till även chokladpuddingen så har jag även där ibland haft kaffe i.


Jaja... nu ska jag bara försöka koppla av här, och säkert ta en snabbdusch.
Sedan kanske jag kommer att dra upp till Höjda, och vara på utomhusgymmet med brorsan. Det är dock inget bestämt än...