carro.mary.blogg.se

2016-03-31
10:53:00

Chokladnarkomanen behöver choklad!

I morse så experimenterade lite med kladdkaksbakning jag. Ja, jag vet... vilka fina frukostar jag har ;)
Jag körde MESTADELS efter det klassiska kladdkaksreceptet. Fast istället för 100% smör utav (fettet), så körde jag istället på 50% smör och så 50% med KOKOSOLJA.
Men smakmässigt så smakade kakan i princip som den annars brukar smaka. Kokosoljesmaken var väldigt dov. Vilket jag uppskattade väl, då jag inte är så förtjust i just... KOKOS! 
Jag struntade i vetemjölet och hade ett extra ägg istället. Och vispade med vanlig visp istället för elvisp. Men har märkt att med denna metod så blir det en mera krämighet i kakan. Annars så brukar den antigen bli väldigt rinnig eller rent ut sagt hård, om man gör ett minsta fel med tiden.
Sedan hade jag ca 50/50 med smör och kokosolja (och för att förtydliga... jag HATAR smaken av kokosolja, men brukar ändå använda den i stekning av tex bananpannkaka och andra mer söta bakverk och sådant, men den märkt knappt i denna kaka :))
 
Carros kokoskladdkaka (utan vetemjöl)
ca 50gram smör
2 msk kokosolja
3 st ägg
1,75-2dl rårörsocker
3 msk kakaopulver

Gör såhär:

Smörj en springform med kokosolja och strö i lite rårörsocker (ca 1msk av varje). Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och kokosolja tillsammans. Vispa med vanlig visp ägg och socker. Addera kakaon och sedan det smälta smöret. Blanda till en jämn smet.

Sätt i ugnen i ca 20 minuter, men hellre något mindre än för mycket ;)

Låt svalna lite och njut hårt sedan ;)

...såhär ful var kakan, men det ska vara så när det är kladdkaka. Blir den jämn och slät och "fin". Då har det inte blivit något kladd och krämighet i kakan så... ju fulare och rynkigare kladdkaka, destu bättre ;)
 
 
IGÅR... ja, jag åt upp de sista 2 rutorna choklad som jag hade hemma.
Jag fick rent ut sagt panik här igår. Jag har ju ingredienser till chokladrecept, som man ser ovan. Gjorde ju kladdkaka som sagt.
 
Igår kväll så gjorde jag även vad jag kallar för CM bollar (vanliga chokladbollar fast man har i Captain Morgan istället för kaffe eller vatten) detta blir ju mer av ett vuxen alternativ... men satan så gott!
men såklart är det ju nyttigare och vettigare och bättre att strunta i alkoholen. Denna version har jag undvike ett tag. För jag har vare med intresserad att proteininspirerade versioner. Men... ibland så vill man ha det rent ut sagt ONYTTIGA versionerna med ;)
Carros CM bollar
50 gram smör
2 ½ msk rårörsocker
ca 3dl havregryn
3 msk kakao
2-3 msk Captain Morgan Spiced Gold
 
Gör såhär:
Blanda först smör och socker jämt. Därefter i med resterande ingredienser. forma till bollar.
Vill du så kan du rulla dem i pärlsocker eller kokosflingor, men jag brukar strunta i det. Sådan faller ju bara av ändå, och tycker detta blir godare.
Ät det tillsammans med kaffe eller varför inte en snaps Captain morgan?
Kommentar:
2016-03-31 @ 14:00:54

Åh vad gott! Du skrev att du hatar smaken av kokosolja, det gör jag med. Men det finns att köpa kokosolja utan smak :)

Svar: Det var det! :)
Ja, jag får rysningar de gånger jag äter den lilla kokosolja som blir kvar på skeden. Ska ju vara nyttigt fett, så vill gärna lära mig att tycka om det haha
Jag använder Kung Markatta Kallpressade. Den fungerar fint i bakverk och stekning, men inte i större doser.

Ok, ska testa utan smak :)
Caroline

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: