blackmary.blogg.se

2016-05-27
13:18:00

Almost just bananas...

"god morgon"
Nä då... gick upp närmare 8 tiden idag... eller tidigare? jaja
Jag gick även upp mitt i natten, och åt 2 bananer! weird? haha
Brukar inte äta på natten. Det är bara när jag är full/bakfull och då brukar det bli vatten, kokt mjölk och ibland välling... men inte en eller TVÅ bananer!
Men har ju mens, och när jag har mens... så kan jag inte alltid känna skillnaden på mensvärk eller "hungervärk"? någon som känner igen sig? Men om jag kommer ihåg rätt så är banan magnesiumrikt, och magnesium är bra mot bla mensvärk! (och så är även choklad)
Jaja... bättre med banan än en massa godis eller annat dumt då ;)
 
Men men... startade sedan min morgon med en smoothie på 3 bananer, vetegräs och så vatten. Riktigt mumsigt!
Vetegräs har inte lika framträdande smak som chlorella, och absolut inte som spirluna!
Chlorella går ju an att äta och jag tycker det är väldigt gott med apelsinjuice, men spriluna är för vidrigt enligt mig. Dock funderar jag på att köpa såna tabletter snart. Igår så åt jag upp mina sista chlorella tabletter, som jag tage 5-15st per dag. Och tänkte att det vore en god idé att variera med just... spriluna tabletter.Min frukost. Blev två sådana gröna glas (3st bananer, 2tsk vetegräs och så lite vatten) och grönt te.
Och detta tog jag nyss. Chokald och bananglass! :P
Dock var jag inte lika ren med grönt te bredvid "glasserna" här... det är kaffe i muggen hehe...

Men nu ska jag vara elak, och skrämma mina katter med dammsugaren. Sedan vara snäll och ge dem lite mat efter det.
Sedan tänkte jag göra klar den förbannade teckningen! Har inte petat på den på en månad eller mer? Lite konstigt detta... efter jag blev 16, så har jag haft till och från perioder med tecknandet (eller kladdandet som jag kallar det) Fast samtidigt var jag inte ett dugg intresserad av träning när jag var 16 minus. Och var mest nördig av mig då, så kan ju vara en del av orsaken med... på gott och ont kanske?

Men jag vill även ta och träna med idag, för jag älskar det... även om de tär jobbigt med ibland, men det är ju en del av charmen med det ;)
Men... NU ska jag damsuga så det ser något fräschare ut här, dock var jag duktig igår och gjorde rent spegeln :)
2016-05-26
22:22:00

Gillar ni nötcréme? (Chokladbollsrecept)

Gillar ni detta godiset nötcréme?
Jag tycker det är OK, och nästan exakt så smakade mina proteinbollar som jag gjorde förut idag. Dock med något mera jordnötssmak.
Och för den som eventuellt skulle vara intresserad av detta recept så kommer det nedan här:
 
 
Chokladboll a la "nötcréme", med jordnötssmör och ärtprotein

50 gram smör (ta kokosolja om du vill ha det veganskt, runt 4msk / 1dl tror jag kan passa)
4 msk rårörsocker
1dl ärtprotein
3dl havregryn
4 msk kakaopulver
4 msk kaffe
2st STORA msk jordnötssmör

Du blandar ihop som vid vanligt chokladbollsrecept.
Blanda först smör/kokosolja och socker. Sedan blandar i en efter en ingrediens, och blandar till en jämn smet. Blanda därefter i kokosflingor eller pärlsocker om du vill det.
Ställ in i kylen.
Njut hårt om du gillar nötcreme med extra jordnötssmak ;)Ärtproteinet står under kakaopulvret i bilden. Detta är länk till det pulvret som är i den vita plastburken: https://www.apotea.se/ärtprotein-500g
 
 
Blev rätt så många bollar av detta recept (minst 20st), så man kanske vill skära ned till HALVA receptet, ifall man tycker det är för mycket, eller är osäker på om man ens gillar det ;)

Jag tänker testa dessa igen, men med halva mängden jordnötssmör och kanske kokosolja istället för smör :)

2016-05-25
11:57:00

När man har telefon och-socialfobi...

Inga gubbar än... Jag har ett telefonnummer på lappen jag fick, och funderar på om jag SMSa

...men jag är RÄDD om personen kommer ringa upp mig, efter den sett meddelandet. Eller om de ens tar emot SMS överhuvudtaget? Jag klarar nämligen inte av att prata med folk jag inte känner. Svarar aldrig på telefon när det är nummer jag inte känner igen, och absolut inte DOLT nummer. Föredrar SMS och mail.

...så jag kommer väl sitta "inlåst" i lägenheten till klockan 17.00 idag med. Men får väl efter det lämna en lapp till HSB kontoret om detta, och att jag inte vågar lämna lägenheten pga mina katter
...men även för jag vill träna och kunna gå runt naken i lägenheten... och inte vara rädd för man är MAX halvt påklädd bara, om de HSB gubbarna plötsligt bara öppnar upp dörrn hursomhelst! Just för att man inte hinner öppna dörren inom 2 minuter!!... men detta kommer jag såklart inte skriva med, men jag vill inte gå runt och vara på helspänn och inte våga göra de saker jag VILL göra!! "haha"
Mår halvt illa, just för ja... jag känner att jag vågar knappt göra ett skit! Jag tycker det är tom jobbigt att på toan bara för jag... VÄNTAR på dem. Och ja... säkerligen så kommer de inte idag heller! Och detta rubbar min dag, dels för jag vill så gärna träna!

 
 
Men har inte heller några bananer hemma. Jag ville ju köra minst 2 dagar, men helst 3 dagar på denna detox. Så idag har jag har bara tryckt i mig vatten, grönt te och 5st kiwisar.

Detta är väl såklart inga panik med min hälsa och så, för jag har såklart mat hemma. Men jag har vare så intresserad av att rensa på min kropp. Och tror även att det vore lättare för mig att just detoxa med denna metod. För verkar vara mer lättutförd än "vanlig juicedetox" och mer mättande. Jag åt ju bara 19 av 25 bananer igår, och tyckte själv jag var ordentligt mätt redan vid 15de bananen. Dock som jag sa igår... jag var extremt sugen på... CHOKALD!(beroende nummer ett för mig, går före kaffe och alkohol)


 Men men... efter mina kiwisar jag åt här... så fundera jag på att fixa tomatsoppa idag. Just för det är mera flytande, så det NÄSTAN blir detox och veganskt med. Därefter så kan jag nästan "lova" att jag kommer att synda med kaffe och choklad runt 16.00 tiden, så jag sedan får TRÄNA efter 17.00... Jag vill träna... och så en sak till.. jag har ett paket på pekås från apotea. Igår tänkte jag nämligen kombinera paketet hämtandet med att köpa banan...

men... NEJ... jag väntade till närmare 19.00 på kvällen på gubbarna, handla på WILLYS hemma och var hundvakt en ministund och åt "för lite" bananer ;)
Jag är inte nöjd! Men jag tänker och LOVAR att utföra denna detox till 110%. Sedan jag verkligen har tillräckligt med bananer hemma och inte går runt och mår illa för att det inte kommer folk som "planerat"


 Men... hoppas ni andra har en fin och skön dag!! :)