blackmary.blogg.se

2016-10-30
19:24:37

Bra men allt för kort helg!

Hallå på er!
Jag och J hade en bra och skön helg här. Dock så förstår jag inte varför jag blev så uppjagad, strax innan som han plingade på dörren.
Jag tycker det inte är så konstigt, att jag kan reagera så inför inför t.ex. hyresgubbar och liknade personer. Men att jag även ska bli sådan ihop med personer jag känner väl. Att jag blir sådan inför personer, som jag bör känna mig trygg ihop med. Så kan jag ändå börja skaka i hela kroppen och bli allmänt hetsig, både innan och strax efter som jag väntar besök.
Både när det kommer hyresgubbar eller trygga personer i lägenheten. Så blir jag alldeles röd i ansiktet och ibland så skrattar jag överdrivet mycket... jobbigt det där... men dessa dumma symtom brukar alltid "lägga sig" efter ett litet tag som tur är. Nu när J var här t.ex. så var jag neutral inom en timma, som han hade vare här... så var ju skönt det då.
Men sa till han och frågade sedan om han kände igen reaktionen?
"Nej, inte när jag vet att jag ska vänta på dig" sa han då... "Väntar jag på dig så blir jag ju förväntansfull och glad"...
"OK, och ja... får jag t.ex. en hyresgubbe här, så öppnar jag dörren här och så fort jag öppnat den så går jag direkt in i vardagsrummet haha" sade jag därefter
"Ja, men så gjorde du ju nu med" sa han igen då... och då skrattade jag ännu en gång... hahaha!!
 
Jaja...
Och kort därefter sedan... så vart det lite utav "tidig julafton" mellan oss två också.
Jag var snål och gav honom endast ett linne, som jag köpt från svensktkostillskott.se...
Jag har köpt det linnet till honom sedan tidigare. Men jag vet också att det senaste gångerna jag sett honom bära det linnet, så var väldigt slitet. Och eftersom jag visste att han snyftade smått på sista tiden p.g.a. linnet vart sliten och ihålig. Så tänkte jag då att det vore kul, att köpa ett nytt och fräscht och LIKADANT linne. Är ju såklart kul att faktiskt köpa något, som jag även VISSTE att han faktiskt gillade också!
Och ja... han blev glad... verkade som han blev det i alla fall! Annars så får han skylla sig själv om han inte gillade presenten... hahah skoja... lite i alla fall... ;)
Linnet han fick av mig...

Och vad fick jag då? Jo, jag fick 2 par strumpor, en flaska stroh rom, och så en kaffebryggare :P

Varför som jag fick en kaffebryggare, var för att jag har emellanåt klagat på den som jag redan har.
Den FUNKAR än så länge, men ja... ibland så är den dum helt enkelt. Det har hänt ibland att en massa vatten blockeras emellan "flödet"... inte kul! Och då kommer knappt något vatten i kannan och ja... det blir INGET kaffe då... Och vet inte om det beror på om jag varit slarvig med fästet eller något? Men tycker även när jag dubbelkollat så dummar kaffebryggaren till sig... morr! :S
Och strumpor fick jag för jag är så frusen...
Och flaskan ja... behöver jag ens förklara varför? höhö...
Svea tyckte att mina nya strumpor var sköna att ligga på ;)
 
Jaja... annars så mös vi med lite glögg, grogg, och öl under fredagen... Eller ja, jag drack ingen öl, för jag hatar ju öl. Enligt mig så smakar ju spya... jaja... och så åt vi mat förstås osv...
Sedan så åt vi dessutom middag, hos mina föräldrar ihop igår också. Sedan efter middagen samt fikat, så var det även lite kortspel :)
Och idag så åkte J hem till sig igen. Och det tycker jag är tråkigt tycker jag, och extra tråkigt denna gång. För han var liksom här under knappt en helg. MEN... nästa gång som han blir här, så blir det under en veckas tid! :)
Jag sa till han förut att jag faktiskt REDAN saknade honom... inte för jag aldrig saknar honom annars, men jag brukar inte sakna honom... sååå fort... jag kanske har mer känslor än vad jag inse...
 
Mmm... jaja... och nu så dricker jag en massa aloe vera dryck, och är allmänt slö. Och jag gillar inte att det är mörkt så snabbt. Och idag så har det ju gått över till vintertid också... usch!
Puuh... och nu så är jag smått sugen på något, men samtidigt så känner jag mig så mätt. Hade jag inte redan tryck i mig qurobitar, med couscous och wokgrönsaker och massa sötsursås så... humm... kanske ska ta mera sådant? Eller ska jag ta havregrynsgröt med nötter och sirap kanske? humm...
Vi får se! Inte choklad och sådant i alla fall... lite vettigheter måste jag ju ha i mig också ;)

Men... hoppas ni haft en fin och skön helg ni andra också! Och passar på att njuta så gott ni kan av söndagskvällen också! :)
God natt på er tills vidare!
2016-10-28
11:15:00

Magont och mens... Och så lite om ändrade kostvanor och lite om "ätstörningssmällar"

Ny dag idag då...

Jag har nyss tryckt i mig min frukost. Och jag har ont i magen, p.g.a. kaffet och proteinbollarna? eller något annat? eller att jag är på min tredje mensdag kanske? Lite halvkul... eller inte alls kul och intressant egentligen.

Jag har nämligen har väldans sen mens på sista tiden, och den har vare trögare och trögare för varje gång under det senaste halvåret. Senast så var den på 51 dagar, där innan så var den på 39 dagar. Och där innan brukade den vara mellan 31-36 dagar. Har vare sådan efter mitt missfall, som jag hade för 4-5 år sedan.

Där innan (räknat från 18års ålder till 21års ålder) Så var alltid var min menscykel rätt så kort. Då den brukade vara mellan 25-28 dagar då...

...Och även när jag var som mest underviktig (17-18års ålder), så brukade den även då vara mellan 25-28 dagars mellanrum. Förutom EN endaste gång då hade ett mellanrum på 50 dagar. Men detta ville tydligen inte BUP tro någonting på. För enligt dem så "måste" en person med 13kgs undervikt, ha utebliven mens. Men så var det inte för mig. Förutom en gång under perioden på ca 1års tid då, men så fort jag hade endast gått upp från 13kgs undervikt till sedan 12kg så... POFF kom mensen... andra symtom jag däremot jag märkte av var extremt torr hy, jag blev torr på ställen som jag annars brukade vara mjuk och kanske t.o.m. ha hy på... samt att jag var såklart smalare och så var jag ÄNNU mera frusen utan mig, än vad jag är idag.

Annars så tror jag även att jag fått smällen från tidigare ätstörningar. Som att jag är såpass frusen utav mig även efter tillfrisknandet. En annan "smäll" jag fått är nog mina magproblem också. Det är visserligen mycket bättre med det i dagens läge, men jag var ofta väldigt förstoppad mellan 19-23års åldern. Men samtidigt så var inget jag tänkte så mycket på. Inte förrän jag sa till J en gång, när jag var på semester med han till Cypern. Då jag sa till honom att jag inte hade vare på toa på 8 dagar. Och han blev rent ut sagt... GALEN på mig! haha Kanske dumt att jag skrattar åt det, men var lite det jag gjorde när han sa detta till mig då men. Men enligt honom så ruttnar ju maten i magen sedan, när man inte går regelbundet på toa, vilket han såklart hade 110% rätt i!

Hur äckligt det än är att prata om magproblem och toabesök så... är det i princip det BÄSTA sättet att ta reda på hur ens kropp är i balans eller ej... så... kom ihåg det ni andra där ute! Om tarmen och magen bra... så mår du med bra! Vare sig det handlar om mat, motion, träning eller varför inte ens psykiska hälsa och ohälsa... Och det med psykiskt mående och magproblem, är nog det som MEST påverkar mig även i dagens läge. Jag kan liksom "plötsligt" bli förstoppad, om jag blir stressad och sådant även idag. Får jag t.e.x. inte lugn och ro eller helt enkelt inte mår så bra... så mår plötsligt magen också dåligt, och det leder till att självaste JAG mår dåligt då med... så kommer det speglar sig sedan i magen och sedan därefter hur jag mår sedan, men detta gäller för varje individ generella välmående också!

 

Men för att komma till MENSEN igen så ja... idag... eller snarare i onsdag så kom min senaste mens, och det var med ett mellanrum på... 28 dagar! Och ja... läste man igenom i början av inlägget, så har min mens annars vare trögare och trögare på sista tiden här. Men sedan bara POFF blev den ett kort mellanrum helt "plötsligt"??

Vet att min mens över huvud taget är oregelbunden, men detta chockade mig lite faktiskt. Och vad detta beror på måste generellt ha med hormonerna att göra? Sedan jag flyttade till eget här, så har jag äte allt mera vegetariskt och gärna så veganskt som möjligt. När jag bodde hos mina föräldrar och även mina pojkvänner, så åt jag MYCKET kött! Och på senaste tiden innan jag flyttade hit så åt jag mycket kvarg. Älskade kvarg, jag gillar det än, men undviker det då jag VILL äta mera veganskt! Jag kommer nog alltid äta kött, ägg och mejeriprodukter, men MYCKET mindre utav det... men jag tror att detta kan påverkat min mage och även det "mensstruella"...

Men något annat jag kan tänka mig... lite kanske? Är att jag under sommaren... inte varje dag då! Men drack lite extra alkohol emellanåt... dumt jag vet, men jag tycker det är mysigt och även gott beroende på vad man dricker... Men jag tror att ja... maten och även alkoholen påverkat både magen och livmodern? Alkohol påverkar ju hela hälsan.

Och jag brukar ibland på halvskämtsamt sätt säga till J, men samtidigt med ren allvarhet:

"Jag blir så FUL av alkohol" och då kan han svara tillbaka...

"Nej, du blir FULL av alkohol" och så kanske jag svarar igen

"Ja,  jag blir väl både FUL och FULL då..." men det är ju så...

man blir både FUL OCH FULL AV ALKOHOL... jag tänker dock aldrig bli nykterist. Inte inom den närmaste tiden i alla fall...

MEN... jag blir väldigt impad av folk som avstår det, för det är såklart allra bäst att du inte alls intar detta gift. Detta gift är dumt för hälsan, och du blir dessutom också ful utav den, så enkelt är det bara.

Det finns bara EN sak, eller ja... kanske TVÅ saker som är bra med alkohol. För t.e.x. sådana frusna personer såsom mig, så är det skönt att få bättre blodcirkulation utav det. Sedan är det skönt och avkopplande... i MÅTTLIGA mängder...


Jaja... nu ska jag inte skriva mera om magproblem och mens, och alkohol som det vart på slutet här... haha!! Nästa inlägg kanske bli mera ytligt... eller så mycket jag med J här... beror ju på hur snabbt tiden springer iväg så att säga ;)


Men men... ha en skön helg ni andra... med eller utan alkohol... med eller utan magproblem... med eller utan mensproblem...

2016-10-27
12:04:00

Äntligen över...

Då har gubben äntligen vart här, och kollat på köksfläkten och ventilerna.
Jag fick vänta ett tag, men själva besöket/ärendet gick på knappt 3 minuter. Skönt att slippa tänka på mer på det nu då, men... ja... när kommer de härnäst då? ;) Enligt efter det pappret som jag har sedan innan. Så stod det ju om att de kanske skulle byta ut köksfläkt och ventiler... mmm, jaja det kommer väl en lapp i brevlådan om det igen snart kanske :/
Mmm... och direkt efter att gubben vart här, så fick jag ett hetsryck då jag tryckte i mig 4st proteinbollar! De var visserligen goda, men allt för söta!
Så nu mår jag illa, men samtidigt så skulle jag kunna trycka i mig mera. Skumt det där! Men samtidigt så är det inte alls konstigt att socker, hade varit olagligt om det hade uppfunnits i dagens läge. Är i princip en mildare form av knark...
Tänk så mycket hälsosammare allt folk hade vare idag, om socker, kaffe och så såklart alkohol hade vare olagligt... men samtidigt så hade det tråkigt då också ;) höhö...
 
Jaja... och nu så måste jag sedan fräscha upp här i lägenheten också. Det är inte så stökigt, men är väldans dammigt och hårigt här. Blir hårigt både p.g.a. katterna och mig haha!
Och med tanke på hår, så har jag väldans fett hår nu också. Och alltid när jag har fett hår och hårbotten, så tappar jag alltid extra mycket hår utav någon anledning :S... mmm, jaja är väl som det är med det helt enkelt.
Men ska ta och tvätta håret idag tänkte jag. För väntar jag till imorgon, så kommer det väl göra ont i mitt hårbotten imorgon eller redan ikväll... och det är ju inte så väldans skönt det kan jag ju säga...
 
Men först så ska jag städa. Sedan så ska jag försöka träna och svettas lite extra, INNAN som jag duschar och tvättar håret. Därefter så får jag njuta av fräschheten istället :)
Och imorgon... så ska jag vänta på att J kommer hit. Men det blir inte förrän mot 17.00 tiden det. Men man kan ju alltid hoppas på, att han kommer något tidigare. Men det viktigaste är att han kommer i överhuvudtaget :) Ska bli trevligt att ses igen! Sedan så kanske jag ska passa på, att ta och passa på att baka något innan med? Pratat med han innan om bananbröd, men då måste jag handla hem banan också... mmm, vilka problem jag har... höhö!

Jaja... nu ska jag snygga till här i lägenheten i alla fall!
Sedan så får jag se vad det blir. Kanske blir att jag hetsäter ännu mera proteinbollar här? haha... bra jag inte har alkohol för tillfället då ;) alkohol blir det imorgon istället... haha
 

Jaja... men ha det gott så länge ni andra så länge!

Hej hej!