carro.mary.blogg.se

2016-09-29
14:42:00

Gaaah!... i själen

Ful teckning...
 
Dagen startade OK...
Och har vare halvduktig då jag har städat hos mormor, samt fikat ihop med henne...
Men jag fick även ett inre psyk bryt, när jag var hos henne...
Bl.a. för jag kände mig uppstressad av hennes frågor...
Bl.a. för att hon skulle fråga om brödet jag åt var gott, när jag inte ens hunne att tugga i mig brödet...
Se i ögonvrån hur hon tittar på mig, och jag försöker undvika ögonkontakt...
Att hon plötsligt frågar mig om "varför jag inte stickar?!" öhhhh... Att sticka är INTE min grej...
Och jag som annars tecknade mycket förr i tiden. Tycker att ÄVEN DET OCKSÅ, är jobbigt att utföra. Har bl.a. en teckning (den som vistas överst i texten här) som jag lagt undan sedan en månad tillbaka eller mera?
Puuuh... förlåt att jag inte är perfekt, men jag orkar verkligen inte, och speciellt inte idag!

Jag tänkte ta och returnera det förbannade zalandopaketet, så fort som möjligt här!
Men redan när jag gick ifrån mormor här så kände jag mig allt mera instabil. Och när jag kom in i lägenheten här, så hade jag bara lust att kurra ihop mig på golvet, för att gråta och skrika. Och hinka i mig en massa bedövande alkohol. Men nu har jag ingen alkohol. Och tänkte att jag ska försöka vara så snäll som möjligt mot min hälsa, och undvika skiten så gott jag bara kan!
Puuuh...
Sedan så ringde även pappa här. Och innan jag ens svarade i telefon, så sade jag högt "NEJ, jag vill inte!!!"
Men försökte sedan prata så trevligt jag bara kunde, och sa att jag inte hade lust att komma över här idag. Får bli på lördag-söndag i sådana fall istället. Då även mamma har komme hem ifrån Mallorca också. För idag har jag verkligen inte lust, att ens försöka vara en trevlig människa. Och jag tycker redan att jag har vare tillräcklig social med mormor förut här, som jag dessutom knappt förstod vad hon sa emellanåt! haha!!
Lite synd kanske... för hade ju annars vare trevligt att träffa Lexus, för honom blir jag alltid glad av :)
Jaja...
Ska först försöka koppla av så gott jag kan först här..
Sedan så hoppas jag att jag har:
-returnerat zalandopaket....
-hämtat apoteapaket (ja, massa paket, men är främst grejer till min pappa denna gång, så är knappt till mig)
-KANSKE köpa någon choklad eller något annat syndigt?
-KANKSE... men helst inte! Köpa rödvin... men förhoppningsvis inte...
...och därefter SLAPPA ÄNNU MERA! För det är det som jag behöver mest av allt just nu!
Jag mår bra i själva kroppen... har inte fysiskt ont... det är bara mitt PSYKE som inte är på topp just nu... går nog över snart.. hoppas jag...

Hoppas att ni mår betydligt bättre än mig!
Ha det gott! :)
2016-09-28
20:26:00

Hormonerna ur balans?

Jag tror att min kropp och själ har hamnat i obalans jag. För jag har nästan i en "halv evighet" väntat på att mensen skulle komma, men den kom till slut här idag med 51 dagars mellanrum!
Inte haft sådan sen mens sedan... jag var gravid, och då när jag var som smalast. Men var ju inte gravid nu, och jag väger sisådär 8-10 kg mer nu, än då som jag var som mest underviktig... så ja, jag vet inte jag...
...men när googlar runt på diverse symtom som jag har. Så finner jag 2 diagnoser, som det mycket väl skulle kunna vara.
Puuuh... inte för att jag är ett dugg sugen, men skulle jag få TYDLIGARE symtom om 1-2 månader här. Så ska jag försöka vara vettig och kolla upp mig. För att se vad det är för fel på mig. För jag förstår själv, att detta inte är så värst hälsosamt heller...
Har ju annars vare van vid, att efter missfallet jag hade runt sommaren 2012. Så har mensen vare allmänt seg med 30-35 mellanrum. Och på senare tid, med hela 39 dagars mellanrum på menstruationerna. Innan som jag var gravid, så hade jag ofta istället 25-28 dagars mellanrum. Skumt det där, och det "roliga" är att på de korta mellanrummen så vägde jag runt 48kg. Och med de långa mellanrummen, så vägde jag närmare 52kg... tycker att borde vara tvärtom? Skumt är det i alla fall! Jaja...
 
Annars så hade jag till och från gått hem till pappa och Lexus idag.
Gått två hundpromenader, och äte mat ihop med pappa...
Jag tänkte nämligen försöka vara mer social med pappa. Då mamma är utomlands, men det kändes som att jag inte är väldens bästa sällskap heller. För blev mest att jag svarade på tilltal, med "ja" och "nej" på allt han fråga om, och i överhuvudtaget pratade om... haha!
Mmm...
Och så är det inplanerat att jag ska städa hos mormor imorgon runt 11.30...
Och så är det DIFFUST inplanerat att jag ska till pappa och Lexus igen, och då också brorsan där och kanske äta mat igen, och eventuellt spela kort... men vet inte helt än...
Sedan så MÅSTE jag returnera paketet från zalando! Det är ingen panik med själva tiden. Men såg ju klart och tydligt, att kläderna hade passat en person som är max 165cm hög bättre. Samt en person som är smalare än mig! Jag måste väl helt enkelt inse att jag har blivit runder på äldre dagar haha! J blev irriterad, när jag påpekade detta. Jag visade ju honom också dessa outfitsbilder på mig, och även han sa att "kläderna såg för små ut". Självklart gjorde dem det! Och jag höll med honom om det! Men blev arg på mig själv i efterhand, när jag sedan kallade mig "fet". För då så skulle han plötsligt säga, att jag ser "smal och fit ut". Och nej, jag blev mest sur då. För jag ser själv att jag inte ser så värst vältränad ut. Och jag för inte plötsligt bättre självförtroende, när någon ger en "snäll" kommentar till mig... Får väl skylla mig själv att jag var så dum, och klantig som skulle vräka det ut ur mig... fjantiga kvinna liksom höhö...
 
Jaja... nu ska jag inte klanka ned mig själv här allt för mycket...
Och istället värma mig med varma koppen och mysa med en massa syndig choklad här istället... lagomt trevligt... trevligt för smaklökarna iaf ;)

Men... hoppas ni haft en trevlig och skön dag, och inte lider av frusna händer och fötter som mig ;)
God natt på er!
2016-09-25
15:51:00

Proteinbarer recension (PureFit och Swebar)

Hellu!
Jag har under veckan ätit upp samtliga proteinbarerna, ifrån min senaste vitaminvaruhuset beställning.
Såklart så har inte alla individer samma smak och tycke som mig. Så ni kanske skulle betygsätta dessa barer precis tvärtemot mot vad jag tycker!
Men här nedan kommer min personliga recension i alla fall ;)
 
Test av proteinbarer
PureFit - Peanut Butter Chocolate Chip (pris: 21kr)
Smak: 4/5
Konsistens: 5/5
Helhet: 4½/5
Var lite skeptiskt till denna proteinbar till en början p.g.a. jordnötssmöret (då jag inte gillar jordnötssmör)
När jag öppnade baren så likande den till utseendet på Questbar, men med en mjukare konsistens (har bara testat Lemon pie, och den var asseg och hård)
Luktade som jordnötssmör, och tänkte "Åh nej, jag som hatar jordnötssmör!"
Men denna var förvånansvärt god, kanske något för söt bara. Smakade mera som godis, än en "nyttig måltidsbar/proteinbar". Vilket kanske kan vara farligt för de personer som lider av sockerberoende. Men samtidigt så var det meningen att denna proteinbar, skulle smaka som "kakdeg", så de har verkligen lyckats med den biten!
Jag skulle absolut tänka mig att köpa denna igen, men inte regelbundet, eftersom den var dyr. Kanske ska försöka mig på att göra en egen hemmagjord version hemma istället! :) 
Annars är ett stort plus med samtliga barerna från PureFit är att dem är gluten och mjölkfria, samt veganska! :)
 
PureFit - Almond Crunch (pris: 21kr)
Smak: 3½/5
Konsistens: 4/5
Helhet: 4/5
God proteinbar, men något för söt och för mycket smak av proteinpulver (påminner om de gånger som när jag själv råkat överdoserat med proteinpulvret)
Denna bar är i princip lika söt som Peanut Butter (om inte sötare?)
Men känns mer väntat att en "kakbar" ska vara mera söt. Men på en "mandelbar", så hade jag väntat mig en något mildare "söthet", och mera "nyttig" känsla.
Sedan så fastnade baren i tallriken, efter att jag skärt upp den i bitar. Då jag fick hålla emot med tallriken med ena handen, och dra i loss med andra. Antar att "klistrigheten" har med sirapen i barerna att göra. Annars så gillade jag konsistensen, och mandelbitarna som var i baren.
Vet inte om jag skulle köpa denna igen. Då jag själv har gjort likande proteingodis här hemma, men aldrig haft med mandlar i. Så det ska jag ta och testa att har i grovhackade mandelbitar och/eller nötter, någon gång framöver  i mina egengjorda proteinbollar!  :)
 
PureFit - Chocolate Brownie (pris: 21kr)
Smak: 4/5
Konsitens: 5/5
Helhet: 4½/ 5
Liknade utseende som de andra barerna, och småkladdiga. (Antagligen p.g.a. sirapen. Är ju sirap i alla PureFit barerna så)
Den hade lite trevligt krips i sig, men självaste krispen smakade ingenting. Antar att krisper mest ingick i baren som en "konsistens", än en smak.
Smakmässigt så vart baren mindre söt, än de andra två andra barerna ovan. Sedan så var det även minst smak utav proteinpulver i denna också.
Baren var söt, men så pass mycket så att sötman tog över baren.
Jag vet inte vilken utav dessa barerna jag köpte ifrån PureFit som är min favorit. Men hade Almond Crunch vare mindre sötma, och proteinpulversmak i sig, så hade nog den vare favoriten, för gillade verkligen bitarna utav mandlarna.
Men jag tror att min lista får bli:
1= Chocolate Brownie
2= Peanut Butter Chocolate chip cookie
3 = Almond Crunch
 
Swebar Lemon (pris: 15kr)
Smak: 3½/5
Konsistens: 3/5
Helhet: 3½/5
Tyckte mindre om denna bar än Purefitbaren. Så kommer inte vinna denna recension ;)
Annars så var den god och fräsch, och jag gillar ju citron.
Detta är en bar bar/godis, som jag skulle tänka mig att varva med i från de "klassiska" barerna (de med choklad och müsli)
Och med det mörka chokladöverdraget, så påminde den mig även mycket om Marabous Dark Chocolate & Lemonmousse! Så gillar man den, så bör man gilla denna. Enda skillnaden är konsistensen enligt mig ;)
Osäker på om jag skulle köpa denna igen, men kanske.
 
Swebar Päronglass (pris 15kr)
Smak: 2/5
Konsistens: 3/5
Helhet: 2½/5
Denna bar liknade inte på någon annan bar jag testat tidigare (då inräknat med andra gånger innan också). Jag är mer van vid choklad, eller något åt müslihållet och liknade.
Och denna hade inte ens chokladöverdrag över sig. Vilket kanske både är bra och dåligt? För hade den haft mörk choklad på sig, så hade det nog bidragit till en viss "bitterhet" (balanserat med sötman, gjort den mindre söt). Dock så hade det även tagit bort självaste "päronsplitt" känslan också, som den garanterat skulle efterlikna.
Denna var rätt så god men nja... inget som jag skulle köpa själv. Men skulle någon bjuda mig på den, så skulle jag säkerligen inte tacka nej haha!
Denna smakar litegrann som de gröna algrensbilarna (och tror dessutom att just de gröna bilarna, är med smak av päron?)
Så råkar du gilla algrensbilar, eller päronsplitt glassen, så kommer du säkert att älska denna!
 
 
Mindre sammanfattning av denna recension:
Både när det kommer till godis och även "proteinbarer" för min del. Så föredrar jag choklad, nötter och likande smaker.
Så i min topp ligger PureFit barena. Först Chocolate browine, 2a Peanut Butter Chocolate chip cookie och 3a Almond Crunch. Därefter så kommer Swebar lemon och sist Swebar Päronglass.
Jag skulle tänka mig att köpa PureFite barerna, när det är extrapris på dem. Eller om de går att köpa dem i storpack (vilket jag sett på några få ställen). Swebar lemon vet jag inte, och päronglassen klarar jag mig utan ;) Nu kanske ni skulle tycka precis tvärtemot mig, men detta var enligt mitt smak och tycke :)