Caroline

NÄSTAN Ida Wargs bananbröd till fruksot!
God morgon!
I morse så bakade jag NÄSTAN till Ida Wargs bananbröd. Men jag hade inte exakt de ingredienserna som hon har i sitt recept, så jag gjorde diverse förändringar.
 

Ida Wargs receptingredienser:

3 stora bananer (drygt 400g) mosad banan (mogen/övermogen)
1 1/2 tsk vaniljextrakt 
0,75-1dl mandelmjölk (eller valfri mjölk)
0,75 dl agave
1 1/2 matsked vinäger
1 tsk bikarbonat
6 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5,5dl glutenfritt havremjöl
1 msk kokossocker (valfritt)
 
 
Mina ingredienser:
3 brunprickiga bananer
0,75dl vatten
1 dl fibersirap
2 tsk bakpulver
3 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk kardemumma
3 dl rågsikt
2,5dl fiberhavregryn
1 msk strösocker

Förutom mina förändringar så följde jag hennes receptinstruktioner så gott som möjligt!
Resultatet blev i alla fall jättebra och gott. Blev min frukost i morse ihop med svart kaffe.
Dock så var jag lite tråkig och åt den enbart, som den var. Men tyckte inte jag gjorde något! För kryddorna ger smak, samt bananen ger sötma och smak. Och så var det såklart sirap och socker i den med, så för mig var det lite som en nyttigare fika :)
Någon annan gång, så ska jag testa att göra mer efterliknade ingredienser, efter originalreceptet. Då kanske jag testat med naturell färskost också... men vi får se!
 
Men jag vet att jag kommer göra detta bröd flera gånger!... och tycker jag ni med ska göra... om ni vill då haha!
Nu ska jag njuta av lite mera bananbröd, och sedan blir det nog träning. För de gånger jag gått promenad tidigt, så har jag vare så slö mot kvällen. Så jag vill ha så mycket energi som möjligt. Får hoppas bananbrödet ger mig extra power ;)
Mina ingredienser...
Kladdiga och torra ingredienser i varsin bunke. Sedan hälla över de kladdiga över till de torra ingredienserna, och blanda jämt...
Jag hade dessutom smeten i bakplåtspapper istället för insmord "brödform"...
Brödet kanske var något på gränsen till undergräddat, men det struntade jag i haha!
Men gott var detta!
Testa gärna ni med om ni är sugna på det! :)
Frida

Låter sjukt gott, älskar bananbröd och de får gärna vara lite undergräddat ;)

Svar: Den var grymt god! Kommer göra den flera gånger :)
Caroline

Sofia - bipolär och f.d laestadian

Tror jag har lite fördomar mot att använda banan i bröd och bakning, haha. Men hade vart kul att testa :)

sv: jag håller med dig till fullo, verkligen! Såg i en dokumentär att det är mer hälsosamt att vara snäppet mer överviktig än underviktig, att man då lever längre :) Tusen tack, hoppas verkligen att du också mår bättre. KRAM!

Svar: Var jag också förr... Men om du gillar mjuk pepparkaka, så bör du gilla detta! Men självklart så behöver du inte tycka likadant :)
Caroline

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress