carro.mary.blogg.se

2017-04-18
22:18:00

Vad trött jag blir... eller snarare...

...vad obekväm och... RÄDD jag blir!

Jag påbörjade min morgon som vanligt här.. med en odramatisk frukost, och därefter så tänkte jag utföra en torrborstning, samt en morgondusch på det. Jag har nämligen tänkt mig, att börja morgnarna med torrborstning /lymfrening), som en del utan min morgonrutin. Och därefter dagens "borstning" så hade jag även tänkt ta en mindre promenad till coop och utnyttja deras 5% rabatt, som är för alla Coopmedlemmar under tisdagarna...


MEN i alla fall!... mitt under tiden som jag hade på mig min farfarsklänning, och skrubbade på mina ben. Så började det plinga på dörren, innan klockan ens var 9.00 på morgonen/dagen! :( Och ja! Då sprang jag först emot dörren och tittade igenom titthålet. Såg då en man i arbetarkläder. Sedan så började det rycka till i dörrhandtaget. Och då kände jag att jag bara var tvungen då att öppna dörren då, när jag ändå stod där...
Och när jag öppnat dörren med så smal springa som möjligt. Så sade och frågade den gubben då efter ifall om rörmokaren var där...
NEJ! svarade jag då...
Jaha, men han skulle vara här nu, men hejdå då...


Alltså... vad faa-aan?!
För det första... jag borde inte ens ha låst upp dörren. Bara för att testa ifall HAN hade låst upp dörren med en huvudnyckel. Då jag allt mindre har börjar lita på de där gubbarna.
Och för det andra... HUR JÄVLA MÅNGA GÅNGER TILL... ska de vara här?! De och specifikt RÖRMORKAREN var här redan för 2 veckor sedan (vilket i sig var ganska så nyss det). Och då var de ju... "KLARA" med sitt arbete!

Om jag frågar er där ute, som läser denna blogg och bor i hyresrätt. Har ni också era "hyrgubbar" hos er minst en gång varje månad ni också? Eller är det något extremfall, som jag har med "mina" gubbar här?!

Jag blir i alla fall så grymt trött på detta.

 

Och med tanke på att min pappa inte kan med SMS. Så orkar jag inte med att ringa honom jämt heller. Jag hatar t.o.m. att ringa till "trygga" personer jag. Och med mamma då... hon måste ju ha sitt med arbete och sådant. Hon har tillräckligt med att göra. Och inte ska brorsan falla in i mina "schetna" bekymmer heller...
Puuuh...
Och med tanke på pappa... (och mina föräldrar i över huvud taget). Så var det faktiskt även tänkt att jag antigen skulle komma över idag, eller dagen därefter (imorgon då alltså) på hundpromenad också.

Men ja... jag har faktiskt varit ute... EN gång idag i alla fall...  fast det var varken på Coophandling, eller hundpromenad det... utan jag slängde bara sopor och hämtade in post/reklam (inte långt ifrån lägenheten då alltså). Och då hoppades jag även på att jag skulle stötta på den dära HSB-gubben i trappen. Och att han då skulle säga förlåt till mig och att dem INTE ska något till mig mer igen... och gärna då inte inom ett halvårs tid!... Åh, jag vet! Sicket önsketänkt ;) Men fan vad underbart det hade vare det då... höhö...

 
Men för att bryta av denna klagotext här. Så har jag i alla fall skrivit om detta till J över skypen. Och därefter ett mail till min mamma, som därefter hon hade läst det mailet. Skulle ta och visa upp detta för min pappa, som därefter skulle ringa upp hyresrättsföreningens kontor. Både J och mamma tyckte detta med hyresgubbarna har varit allt för mycket... och "stölligt"...

Jaja, men har i alla fall "njutit" och svettats en massa på balkongen med. Tränat lite. Äte en massa.
Bestämt en tid ihop med brorsan då vi ska handla på Maxi i Karlstad... så sent som EFTER 18.00 tiden någon gång. Jag gillar egentligen inte handla under sådana sena tider jag. Men antar att det är bättre det, än mellan 14.00-18.00 tiden. Men får hoppas på att det inte är för många som handlar just då... men ja, hyresgubbarna jobbar nog inte vid den tiden då i alla fall ;) HA-HA-HA...
Mmm... och med hundpromenaderna vet jag inte heller hur det blir med denna vecka. Vet bara att pappa kommer att ringer till HSB-kontoret... IMORGON... får se vad han ringer till mig därefter då... jag ska SVARA honom då!

Men god natt på er tills vidare i alla fall!
Och hoppas ni haft en skön och ROGIVDANDE dag idag ;)
Kommentar:
2017-04-19 @ 11:17:25
#1: Tina

Du verkar faktiskt bo i ett extremfall.
Jag har aldrig varit med om att de varit inne så ofta. För din lägenhet är väl inte direkt av extremt behov av renovering?
Ifall de ska renovera lägenheten brukar de ta en lägenhet i taget så det är så snabbt överstökat som möjligt och inte massa spring var och varannan dag i månaders tid.
Dessutom får inte dom gå in i din lägenhet utan att ha meddelat dig i god tid innan.
Så om du inte visste att någon skulle komma, så var det dom som gjorde fel.
Du ska inte behöva vara rädd för att ens gå naken i ditt eget hem. Du ska inte behöva låsa toalettdörren i rädsla av att någon plötsligt sliter upp dörren.
Du ska inte ens behöva ha människor som rycker i dörrhandtagen.

Hoppas verkligen att du får hjälp med att säga till gubbarna. Får såhär ska du inte behöva ha det.

Det är väl bra att dom vill fixa till din lägenhet men då får dom väl göra allt medsamma istället så det blir färdigt någon gång

Svar: Ja, jag tycker själva att det varit för extremt. Och tycker också att det borde göra mer allt på engång. Så man liksom slipper dem under längre perioder.
Och nej, de ska inte renovera något. Det vet jag däremot att min bror ska vara med om. Och för honom så ska han då få bo tillfälligt hos mina föräldrar. Just för de kommer vara där ett tag.

Och hade detta handlat om djuprenovering. Så hade jag själv även accepterat det, ifall jag hade fått hålla mig till ett rum större delen utav dagen. Eller alternativt bo hos någon annan TILLFÄLLIGT.

Men jag ska förhoppningsvis få detta någorlunda "fixat" till imorgon. Då jag och pappa ska prata lite med de på kontoret. För jag vill kunna leva någorlunda normalt, både i hemmet och utanför den.
Caroline

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: