carro.mary.blogg.se

2017-04-07
14:22:02

Vardagssammanfattning (3 måndag - 7 fredag, april)

Hellu på er...

Jag är väl medveten om att detta är den längsta pausen jag haft här på bloggen, utan att varna er i förväg ;)

Men i måndags så var bara HSB här hemma och höll på att rensa i ventilationer. Och i tisdags så var jag på hundpromenad med Lexus, och därefter det så fikade jag ihop med mina föräldrar och sådant...


Men i onsdags så hade jag tid till Vårdcentralen. Och hade då även med mig mamma som stöd. Och det var hon som mestadels förde talan åt mig. Och vi kom inte fram till så mycket annat att allt är som det varit sedan jag blev "utslängd" ifrån Arbetsförmedlingen, samt sökt och till slut fick Aktivitetsersättning. Den enda skillnaden är det att jag bott i egen lägenhet sedan mitten av februari 2016. Alltså har jag bott själv i lite mera än ett år... nästan ett och halvt... jaja... Sedan så kom vi fram till att jag ska börja med kuratorkontakt igen via Vuxenhabiliteringen igen. Har inte varit där sedan 2011-2012. Och varför jag ens slutade där. Var dels för att den personen som jag hade som kontakt där skulle sluta, men också för att jag var på G att flytta över till Örebro... IGEN. Det har nämligen varit en del "fläng" mellan Kil/Karlstad och Örebro för mig. (Kil ändå tills hösten 2009. Örebro mellan 2009 till hösten 2011. Sedan väldigt fläng mellan Kil, Karlstad och Örebro 2011 till 2014. Och så vidare)

Men annars så pratade vi väldigt dovt om något som kallas för LSS. Jag känner igen namnet på det. För mig jag t.o.m. fick papper om det när jag gick på Örebros Inda Support 2011-2012 någonting?! Men hursomhelst... jag tror det inte är något för mig, men jag ska googla lite om det, och fundera på det...

 

Men... annars så sedan vidare under dagen (samma dag, onsdag den 5te april), eller jag tror det t.o.m. började med INNAN jag ens kom till Vårdcentralen det. Och det är nämligen det att jag tror jag blivit lite förkyld utav blåsten... eller utav mina föräldrar som varit "krassliga"... eller så var det p.g.a. folket i väntrummet

Men... det var ju på tiden det! För jag har nämligen inte varit sjuk sedan ja... det var ju en mindre period under 2-3 dagar för ca 5år sedan... som jag fick halsont (messjuka).

Och sedan därinnan så har jag haft urinvägsinfektion, ca en gång per år.

Dock så har jag inte varit extremt sjuk på närmare 8-9år! Då jag även kräktes där runt 2008 (p.g.a. sjukdom, inte ätstörningar som också var vid samma tidsperiod!)

Usch... men samtidigt så kanske det är nyttigt att få bli sjuk ibland så man får ut det onda i kroppen, som liksom ligger latent någonstans i kroppen?!

Men... i grund och botten så bryr jag mig inte så mycket om mig kittliga hals. Förutom att jag vill vara friskt till imorgon då vi ska ha familjemiddag. Och ännu mer nu vid påsk! För då kommer J hit. Och jag vill ju inte smitta ned honom. För det känns ju dumt och onödigt det. Men jag får hoppas på det bästa!

Bild från i onsdags innan jag blev sjuk. Tydligen så är halsduk och höstjacka för kall klädsel, ifall man inte vill bli sjuk... förstår inte hur vissa redan kan gå i skinnjacka?! haha

 

Jaja, och för att uppdatera lite "snabbt" om igår, torsdag, så var jag även hundvakt en sväng mellan 11:00-15.00 tiden också. Gick först en 1½ timmas promenad med Lexus direkt som jag kom dit. Var skönt, men var nog lite väl aggressiv för halsen. Även fast jag snodde mina föräldras sugtabletter, som lenande för halsen... haha! Sedan blev det bananpannkakasfika till mig själv med kaffe. Tänkte även träna, men jag hade noll energi i kroppen. Kan berott på halsen. Men ännu mer för att jag endast sov 3-4 timmar den natten. Samt drömde en asskum mardröm på det (som jag inte tänker skriva upp nu, för jag ser redan att texten är för lång här ;))Så... tog jag och fixade till Ananaspajdeg till fikat på lördagen imorgon. Jag har nämligen varit sugen på det ett tag. Annars så hade det liksom bara varit en massa "jävla" kladdkakor och äppelpaj här... även om jag gillar det... så vill t.o.m. jag själva ha liiite variation också... haha!

Men sedan vart det en mindre promenad till med Lexus innan som jag kom hem igen där på endast 30 minuter. Jag var där hela tiden som vare sig mamma och pappa var där hemma, så jag hade huset för mig själv då alltså :)

Men ja, jag var inte nöjd med min "lathet" jag. Jag ville träna jag. Försökte med mindre träning när jag kom hem. Men var så trött. SÅ jag städade istället. Sedan satte jag i alla fall på mig mina fotledsvikter, för att få nååågon form av träning. Tränade liiite. Sedan så loggade J in på skypen. Pratade med honom, och berättade om min hals och träning osv... Men efter ett par kassa övningar, så tog och fixade till mig mat istället. Sedan tränade jag lite till. Kanske blev lite mer än 40 minuters träning allt som allt. Men sa och lovade sedan till J det att jag ska lyssna mer på kroppen nu. Och även ta och lägga mig vid samma tidpunkt som vi säger god natt på skypen. Höll det nästan... eller ja, vart inget mer tränade, men lade mig efter lite mer än 1 timme som vi  sade god natt... haha!

 

Jaja, och idag fredag så var jag en sväng till ICA och inhandlade lite halstabletter bland annat. Och förutom det, så passade jag även på att ta mig en sväng till pappa för att hämta kattmat och bananer. Som han hade köpt på sig dagen innan då jag var hundvakt. Och ja, förutom det "springet" så tänker jag... BARA SLAPPA... ska inte ens tänka på träning... inte ens mesträning... ska vara snäll emot mig själv och kroppen nu... SÅ GOTT JAG KAN i alla fall ;)

 

Men ha det gott tills vidare, så får jag se om jag lägger upp ett nytt inlägg ikväll, imorgon eller på söndag.

Men nu tänker jag prioritera den soliga balkongen i alla fall här med en massa halstabletter ;)

Hej hej & Hos host! ;)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: