blackmary.blogg.se

2017-02-27
18:09:48

Trött, slö och åldersnojja... (samt en massa mat/godis bilder)

Gäsp! Jag har varit trött och slö under hela dagen jag. Svea var extrajobbig i natt också, men det var ju för att hon inte var med maten. Hon ville nämligen ha sådant kladdfoder med sås i. Men jag sade till henne hade jag varken hade tid och lust att göra inbrott i någon matbutik, för att göra henne någorlunda nöjd. Känns ju bra och onödigt att gå ut klockan 3.00 på natten... ut i mörker, kyla, snö och slask... och VARFÖR skulle jag ens ha tanken till att utföra inbrott?! För det är ju ren idioti det!... ja, jag var lite "rolig" (ironisk) där på slutet! Men det är fruktansvärt jobbigt, att jag ska behöva bli väckt 3-5 gånger per natt. För att Sveakatten ska vara så kräsen med maten... jaja...

Men sedan som klockan passerat 09.30. Så fixade jag till mig en mild frukost, bestående på egengjord havrevälling och en köpt vegansk proteinbar ifrån Pulsin i smaken, Vanilla Coco Chip. Den var god men väldigt torr. Man BÖR dricka något samtidigt som man äter denna!

Sedan så tänkte jag det var lika bra att dra på handling så fort som möjligt då. Passade även på att sopsortera i samband med ICA-shoppingen också. Vilket jag borde ha utför för flera dagar sedan här. Men samtidigt så har jag ju även försökt koppla av emellanåt, ifrån allt folk och hets, som har varit under helgen här med så... LITE måste man ju få slappa också! 

Men i alla fall...

...direkt efter ICA handlingen. Så gav jag katterna mat på en gång. Och de hög in sig på maten på en gång... skönt det! Men får se hur så pass länge just den maten räcker då... 3-4 dagar kanske? ;)

Gillar man vaniljglass, och framförallt DOFTEN ifrån VANILJ. Så börja man köpa den dära Body lotionen, som vistas åt höger ;)
 

Och direkt efter "uppoffringen" efter ICA-handlandet, så ville jag ta mig en avkopplande fika! Och jag ville även passa på att INTE ha på datorn, och endast titta på TVen. Jag tittar som annars mest på TVen under kvällstid (ofta med laptopen inom 1 meters avstånd ;)) Eller när som jag har besök här. På sätt och vis så känns det mer avkopplande med att titta på TV jämtemot hur det är att stirra på datorn. Men samtidigt så är det så mycket skit på TVen också... så TV och Dator har väl sina för-och nackdelar antar jag... jaja...

Och efter fikat så har jag mest halvsovit i soffan jag... vilket INTE är likt mig. Men har blivit allt mer vanligare på senare tid. Vågar inte säga om det är för att jag är allmänt utsliten, såsom ifrån helgas med allt folk. Eller om det beror vintern? Eller är för gammal eller något? Förr i tiden så var jag ju alltid sjuk vid min födelsedag från 10-18års ålder. Och ja, det är ju "redan" imorgon, som jag fyller år. Så det kanske är något som gör mig smådepp och småsjuk eller något? HAHA!... ja, lite "rolig" (ironisk) där igen... sorry!*

Sedan så tänkte jag att jag kanske behövde lite mera ORDENTLIG mat emellanåt allt vilande och halvsovande. Och dagens mat bestod utav vegansk tacos med sojabönor. Sojabönor är något som jag ätit på IKEA förut, men aldrig hemma. Och paketet som liksom har lugge och "skräpat" i frysen ett tag så... tyckte jag att det var kul att testa på detta! Och ja, det var riktigt mumsigt detta ;)

Sedan senare under dagen...
...så förstörde jag den där innan den veganska dagen, med en Questbar, i smaken Mint Chocolate Chunk. Det var god till en början. Men blev allt eftersom mer och mer torr i smaken. Sedan så hade den en tydlig bismak utav sötningsmedel också. Vilket det är i dessa proteinbars. Jag har dock bara smakar en annan smak ifrån Questbar. Men med smaken Lemon Cream Pie. Den var något godare, men aseg och hård också kommer ajg ihåg. Men ja, jag tror inte jag ska köpa något mer ifrån Questbar jag. För mycket sötningsmedel, och sedan har jag blivit mer för de veganska versionerna. Dock så är jag väldigt intresserad utav att testa MARS proteinbar... verkar intressant... ;)

 

Jaja... (hoppar lite i ämnerna här)...

...och med tanke på min födelsedag*. Så kommer det vara som vilken jädra dag som helst. Och det är ju dessutom fettisdagen imorgon också. Så egentligen så kommer vi bara fira fettisdagen imorgon då. Eller ja, jag får väl något grattis, kanske en hård kram ifrån mamma och någon peng... typ! haha... blir väl lite annat sedan som jag fyller 30 istället... usch! Vad jag mår illa nu! JA, JAG VET... jag är asfjantig! Men jag fick åldersnojja redan jag blev 21år gammal, så det känns inte ett dugg bättre med att bli 27 :S Men... eftersom jag är så duktig på att hålla käften inför mina föräldrar om vad jag tycker, tänker och känner... så finns inte det... jag har "inga" problem med mina fjantiga nojjor... jag är ju "bara" en blyg och snäll kvinna ;)

Jaja...

...men nu ska jag hålla käften en liten stund igen här. Se om jag kan koppla av igen här. Eller om jag får ett träningsryck, eller något här?! HAHA!

Men... hej då och ha det gott tills vidare i alla fall!

2017-02-26
17:37:00

Helgens uppdatering, (80-års kalasfirande och stress)

Fredagen var hetsig. Det vill säga dagen, då vi firade min mormors 80-års dag.

Jag sov dålig under hela natten därinnan. Jag fick runt 4-5 timmars sömn, allt som allt. Men jag försökte göra det bästa utav dagen i alla fall. Och eftersom jag hade lust att utföra någon form av fysisk aktivitet, men kände mig för trött och slö för någon styrketräning. Så då tog jag mig en "sväng" på mitt gåband istället då...

Och ja, efter ca 20-25 minuters "promenad". Så ringde det på telefonen. Jag trodde att det var mamma, eller min brorsa. Men displayen visade på något nummer, som jag inte kände till. Tänkte först då att det var telefonförsäljare. Men när jag sedan googlade upp numret, så såg jag att det var HSB (vilket är min hyresrättsförening det) Då blev jag ju uppstressad utav det också! Att jag i överhuvudtaget inte gillar telefoner i sig är EN sak! Men att det även skulle ske under den dagen då man just ska göra iordning sig och allmänt snygga till sig inför födelsedag, och besök är EN ANNAN sak... så detta kändes såklart ytterligare mer uppstressande!!

Så ja, direkt efter detta. Så av bröt jag tränandet helt och hållet. Tog med mig nytt och rent badlakan, samt morgonrock in till duschen och LÅSTE in mig. Stänger såklart alltid dörren, när som jag ska duscha. Men inte låsa, när jag är ensam hemma. Men varför som låste WC/Dusch-dörren denna gång. Var ju såklart för att jag blev rent ut sagt "BEREDD", på att det kunde komma in någon HSB-gubbe in i lägenheten!!

Mmm... men men, och sedan efter duschandet, samt hårtvättandet. Så slängde jag hastigt på mig morgonrocken, sminkade jag mig, och sådant i WC/Dusch-rummet. Och när jag sedan hade HALVT gjort mig iordning därinne. Så gick jag sedan KONSTANT, fram och tillbaka emot titthålet igenom lägenhetsdörren, för att se om... "kommer det någon?" kommer det någon hit idag?" "vad ville dem?" "borde jag SMSa?!"... jag borde såklart ha SMSat! Men jag är ju dum i huvudet jag, och gjorde aldrig det. Utan jag gick jag bara fram och tillbaka hela tiden jag... höhö!

Och efter sminkningen, mina tillfixande hårflätor (fixade till lockigt hår), och även dragit på mig underkläder under morgonrocken, samt strumpbyxor. Så fixade jag mig även iordning lite... GLÖGG! För jag kände att jag behövde komma ned i varv. Sedan så tänkte jag även att alkoholen även kunde hjälpa mig, med att få bort den värsta magvärken också. Vilket jag även hade känt utav redan under natten också... Om det var allmän magont, eller p.g.a. stress eller vad det var... vågar jag inte svara på...

Men hursomhelst!... så fixade jag till mig glögg... öppnade till den då soliga balkongen... satte mig på en pinnstol MED solglasögon (så jag slipper "gråta" mer än nödvändigt ;))... varvade ned mig... njöt av solen... lät håret få torka till sig lite... Sedan så RINGER det igen... men denna gång så vart det brorsan istället för HSB, som ringde, så då svarade jag på det!

"Hur tar du dig till Höjda? Ska du få skjuts utav våra föräldrar, eller ska du ha skjuts utav oss?" (han och min ena moster E)

"Jag åker med er jag. Jag ska bara dra på mig klänningen och ytterkläderna här. Sedan så är jag klar närsomhelst!"... svarade jag på det. Och snart så var på p G mot Höjda då, ihop med brorsan och min moster E då...

Alkoholfritt... Frukt... och annat snacks...Blev ingen snygg bild på maten då men...

Bra med "gömplats"*, emellan köket och matsalen...Jag åt en bit med kallskuret rostbiff och kycklingspett. Men det vart för "köttigt" för mig. Så tog lite extra ananas jag...

 

Sedan så ja... var det hyffsat OK till en början, när som vi var på hyreslokalen på Höjda. Men sedan så kom det mer och mer folk. Jag började gå fram och tillbaka för att hålla mig undan. Folk pratade åt alla möjliga håll. Barnen skrev mer eller mindre. Jag höll på att grina. Men som oftast så höll jag mig i en *hörna. Var lugnast där. Men sedan efter ett tag kom min kusin R med sin dotter i sin famn, och frågade mig:

"Hei! skal du sitte ved oss ved ett litet bord?"

"Nää..." svarade jag på det. Men så drog hon mig i armen till ett mindre bord då. Men vi pratade inte så mycket just då. Utan vi fnittrade mest. Så som vi gjorde resten utav kvällen också... haha!

Sedan väntade vi på maten då. Var Italiensk buffé. Var ok, men inte mer än så. Jag gillade mest ananasen jag. Tog t.o.m. lite extra utav det. Brorsan som då satt vänster till mig (kusin R och hennes dotter åt min högra sida)... Men i alla fall så kommenterade brorsan. "Hehe... jasså så du gillar ananas du?!" "Ja, det är ju gott? Godast på hela buffen"... osv för väldans ointressant information... haha!!

Sedan vart det ju helt "plötsligt" paus då. Mellan maten och fikat då. Så blev det en massa väsen igen. De vuxna började prata högre. Och barnen sprang runt, och skrek. Som tur så fanns det en tom lokal (som jag tror annars är en form av "danssal/lokal") Så då var de yngsta barnen som oftast därinne då. Men jag tyckte det var för jobbigt det ändå. Så gick till den dära "gömman", som kusin R rykte mig i armen tidigare nämnt i inlägget... Sedan började jag plocka lite med disk. Mamma kom in en sväng till mig. Och sedan så kom det in med mera och omväxlande folk därinne i köket också. Så försökte mamma underlätta situationen för mig. Och sade till folk som började komma in mot köket, att jag skulle få plocka med disken själv så jag fick LITE lugn och ro. Men nej, det skulle komma fler folk. Och när de dessutom inte soptortera heller. Så blev jag även uppstressad utav det (I Norge så har man inte sopsortering mellan vanliga sopor och organiska. De allt i ett och samma. Och kommer jag ihåg rätt så åker det lastbilar till Sverige så VI/svenskar för sköta deras sopor. Jag är inte helt 100 på den informationen, men det är vad jag hört ifrån dem/norrmännen)

Sedan så gick jag fram och tillbaka mellan det bordet, som jag åt maten, köket och så den dära "gömman", som jag hade där borta...

En massa jävla bakverk... jag gjorde den fulaste... kladdkakan alltså... enda veganska med... (om man bortser från frukt och bär då ;)) haha!Schwarzwaldstårtan var snyggast...Bild på "mig" i väntan på fikat...

Blä för grädde...

 

Sedan så vart det fika med en massa tårtor och bakverk då. Jag höll mig till schwarzwald och någon annan likande tårta (med bär istället för choklad) Dock så var det för mycket grädde för min smak. Så vart en massa grädde över. Gillar inte att lämna kvar saker på tallriken, men grädde växer obehagligt i munnen på mig... haha!

Sedan så vart det en massa dötid efter fikat. Jag ville bara hem. Hem och ta MER glögg... ALKOHOL!! Mamma sade först att jag skulle se om jag kunde få skjuts hem utav kusin R, för hon skulle hem och natta sin dotter. Men då var hon borta. Sedan så kom min moster E, och såg väl på mig att jag var lite besvärad utav hela den kaotiska situationen. Och jag tackade såklart ja! Sedan var det mest hon som förde talan.

Men hon kommenterade bland annat med att:

"Ja, jag märkte att du inte gillade att det var så mycket folk där... nä, det är lite jobbigt när det är mycket folk, och speciellt inte folk som man träffar så ofta/inte har träffat"... mmm, håller jag med om...

Och sedan efter det. Så säger hon också:

"Ja, fast det går bättre efter tag som man börjat prata med dem"...

Öh va?! OK, kul och skönt att dig, att du känner så. Men för MIG så är det ens svårt att ta första steget i en konversation. OM det nu inte gäller sådana personer som jag är VÄLDIGT trygg med. Jag har på senare tid fått det lättare med att tilltala min mormor. Men nu träffar jag ju henne 1-3 gånger veckan också... jaja...

Men så kommenterade jag själv ärligt det också till min moster det att:

"Ja, jag behöver alkohol jag. För då kan jag koppla av bättre, och omgivningen blir MILDARE och "lugnare" då". Alla intryck blir så mycket mindre påträngande då. Och jag har även lättare för att prata SJÄLVER då med då. Då jag har lättare för att bli socialare då så att säga... på gott och ont antar jag. För är ju bra med att man blir mer avslappnad och social då. Men kan lätt hänt att det blir ett glas för mycket också. Vilket gör en till en obehaglig alkis med då. Sådant är ju inte trevligt. Och för att förtydliga detta. Så serverades INGEN alkohol under hela födelsedagskalaset. Just för så som mamma sagt tidigare. Och som jag även höll med henne om, och hade förståelse för. "Nej, men vi har ingen alkohol nu när mamma (min mormor fyller) Hade det varit någon annans födelsedag, så hade det varit en annan sak. Ska vi ha alkohol, så tar vi det mot kvällen EFTER kalaset istället"... mormor är ju rätt så anti på alkohol, är ju 99% nykterist med då... så självklart ska man visa respekt för sådant då!
Jaja, men fick i alla fall skjuts hem utav moster E. Sedan så vart det glögg och varmchoklad med lite vodka i. Var lite utav en nedvarvning för mig det på kvällen, innan sängdags det :)

Åh, så skönt att vara hemma igen, för då jag ju ta mera...
...glögg igen ;)
 

Puuuh... och LÖRDAGEN, igår då...

Så ringde mamma mig en sväng. Hon frågade hur jag mådde och så. Helt OK svarade jag då. Sedan så sade hon att jag var bjuden mat och fika OM jag ville, vid 12.00 tiden. Men jag fick göra som jag ville. För det skulle bli lika mycket folk som det vart under gårdagen. Fast hemma hos mina föräldrar istället i den där lokalen vi var i dagen därinnan. Däremot så ville hon gärna, att jag kom lite senare under dagen. Då de flesta skulle åka hem till Norge igen. Och det tackade jag däremot JA till... Så efter 16.00 tiden (samma dag, lördag) Så var jag till mina föräldrar. Tog SJÄLV några koppar kaffe ihop med lite bakverk från dagen innan. (för de andra hade ju redan ätit mat och fika dem) Sedan när som jag satt där och "ensamfikade" och lyssnade lite på vad kvinnorna, pratade om  bordet. Så ringde det plötsligt till mamma. Vad händer då?! JO, då är vi alla som är kvar... bjudna över på pizza hemma hos mormor sedan!... JA, mycket mat här. Och norrmän (den bilen jag har i alla fall) så är norrmän väldigt stora i maten! Kanske därför de bara äter smörgås i skolan och jobbet ;) De har ju inte skolmat, och matlåda dem! haha...

Jaja... men Pizza vart det sedan efter 19.30 tiden på kvällen, hos mormor. Sedan så drog jag, kusin R och hennes dotter N, farväg hem till mina föräldrars hus igen. Spelade lite kort, och åt en MASSA choklad ;) Dock så ville vi och väntade vi på att några utav folket (de som sov över hos mina föräldras hus, samt brorsan) skulle joina oss på kortspel. För det är inte kul att spela kort på två personer. Man ska var 3-5, helst 4st enligt mig... jaja... Men de andra som hon efter... de fastna på fika och sällskapsspel där borta dem.. jävligt "passande" med kaffe efter 20.00 tiden på kvällen ;)... höhö...

Men eter lite kortspel och tjejsnack, emellan mig och kusin R. Så kom folket till slut då. Men då var jag skittrött, så var inte så mycket mer som hände utav den då. Klockan var ju runt 21.30 med så... Och jag orkade inte ens ta till mig ett glas vin, som vissa utav dem andra tog. Utan jag höll mig "bara" till vatten och choklad jag. Kändes ju vettigt med tanke på att jag drack till och från dagen därinnan...

Men i alla fall... var inte så mycket mer som hände där sedan därefter. Utan istället så sade vi hejdå till varandra. Och sade sedan att vi skulle höras/ses vid Danmarksresan, som blir i utav slutet utav april här. Jag ser faktiskt liiite fram emot det. Jag gillar kusin R jag. Och jag hoppas jag även kan shoppa på mig något kul med därifrån. Alkohol, marsipan och kanske choklad vill jag köpa med då. Men först måste jag ju fixa till nytt pass med då... väldigt snart!

Lindor <3... men stör mig på pappret längst till höger, för den är ju inte vikt på ett korrekt sätt!!! haha
 
Jaja, och IDAG, söndag då...

Idag lever jag mest som vanligt jag. Vilket betyder inomhus, mat, godis och träning... och allmän AVKOPPLING. Skönt att ta igen sig efter all HETS!! Nu härnäst blir det istället att "fundera" på hur man ska göra med tisdagen. Men blir nog semmelfika hos mina föräldrar då. "fin" födelsedag jag kommer att få då ;) HAHA!

Nej, men nu så ska jag bara slappa vidare här. Ta mig i psyket här så gott jag kan. Är lite orolig för det med det dära "missade" telefonsamtalet ifrån fredags, ifrån HSB dock :S... kommer de att ringa igen?!

Humm... Jaja, jag orkar inte tänka på det just nu i alla fall. Nu vill jag istället slappa och ta igen mig så gott jag kan!

 

Hej hej tills vidare igen!

2017-02-18
10:18:00

Black Velvet Toasted Caramel på G (alkohol)

Go mörra!
 
Igår kväll så spenderades den med teckningsmys. Och även en kvällsfika med grönt te och morotskaka... lite vettigare alternativt det. Då jag annars funderade litegranna på, ifall jag skulle ta den dära polkagrisglöggen, som står och väntar så snällt köksskåpet ;)
Men... det var gott och mysigt i alla fall :)
 Och mitt under gårdagens alkoholfria fika kvällmys.Så har beställde faktiskt en whiskyflaska, nämligen Black Velvet Toasted Caramel.
Jag gillar egentligen inte whiskey. Och den närmsta whiskeyn som jag annars ens gillar är antagligen Baileys. Men det är ju bara en likör, med innehållande whiskey som alkoholhalt! haha
Men jag har läst en del gott om just denna flaska. Den ska även vara omtyckt om folk som just INTE gillar whiskey annars.
Och ja, likt med Baileys. Så såg jag faktiskt att denna Black Velvet Toasted Caramel, också är inom kategorin Likör.
Dock så är det en rätt så stark likör, som ligger på 35% alkoholhalt. Mmmm, låter som något i min smak det ;)
 
Men ja, förutom att dricka den rent. Så funderar jag på om den kan vara god t.ex. ginger ale eller KANSKE ihop med Coca cola? Humm? Någon som vet? Någon som vet om den är god att grogga med något? Eller blir den förstörd om man blandar ut den med något?
Själv så TROR jag dock att den blir främst godast att dricka rent. Och gärna ihop till en kopp med starkt svart kaffe och så några chokladbitar till det... och lite nötter med kanske)...
 
Jaja, får se hur god den är sedan! Just nu så hoppas jag bara på att denna flaska kommer innan den 3dje mars här ;)
 
 

Jaja, men nu så ska jag INTE tänka på någon alkohol här! Utan nu ska jag bege mig till mina föräldrar och gå på hundpromenad, medans mina föräldrar ska dra en tripp till Karlstad. Sedan så vet jag inte så mycket med vad det blir utav dagen. Jag har vare mest slapp jag, men är ju för jag varit lite småhängig också. Dock så är det bättre med mina ögon och så här. MEN... jag fick munsår igår kväll istället... KUL... or not! Jaja, det går väl över det med. Bara man slipper värsta såret seden den 25te här!

Men ha det gott tills jag tittar till här härnäst! :)