blackmary.blogg.se

2017-07-12
22:32:06

Människor är vidriga...

...som förstör hundarnas (djurs) hälsa, för att göra dem "snyggare"
...så fint! Djur är bättre än oss människor!
...men självklart så finns det BRA människor också! :) Min favoritdel i klippet är nog 5.45 ;)

Men jag hade själv inte vågat leka med en tiger eller lejon t.ex. Även om de bara LEKER med en. Så är de trotsallt stora och vilda djur, som man måste visa respekt för!
Och tyvärr så antar jag att vissa av dessa djur är i fångenskap? :( Men antar det är mycket om att rädda djur också. T.ex. sådana som blivit av med sina föräldrar, eller är allmänt för svaga för att leva i det vilda.
...och här är det lite utav en tvärtom version mot klippet ovanför här.
Och även om jag gillar hundar. Så tycker jag ändå att katten vid 4.09 är helt underbar, som beskyddar den autistiske killen. Bra gjort!
...detta är dock i en liten extrem nivå det då. Lite väl för creepy för min smak då...
...men även här så visar man ännu en gång på vad underbara djur här... och framförallt VILDA djur.
Det värsta med just dessa barn/människor är dock att de kommer ha väääldigt svårt att anpassa sig till ett "mänskligt" samhälle... på gott och ont...

Jaja, annars så har jag bland annat städat hos mormor idag. Då hon väntar ännu igen på nytt norrmänsbesök där. Jag tror de kommer imorgon...
Och så var skypen dum även INNAN som jag drog till mormor då. Men när som jag kom hem igen, så hade J skickat en NY vän förfrågan till mig! Och DÅ så fungerade det som vanligt igen... jippie!
Dock så är resterande kontakter som jag har, är fortsatt borta...
Men... jaja, jag är i alla fall tillräckligt nöjd nu, när jag ändå kan skriva till honom som VANLIGT nu igen här :)
Nu är det bara att se fram emot att han kommer vara här under sin långsemester framöver här istället! Vi har inte satte upp en exakt dag, för vi vill båda att han kommer hit när vi VET att det kommer att vara fint väder här... mestadels av tiden i alla fall! För vi vill ju njuta av lite soliga promenader och lite alkoholpicknick och sådant också ;)
 
Jaja, men ska ta och titta lite mera på youtube här nu jag. Dock så ska jag nog avstå från sådana klipp, som jag lade upp överst i inlägget här. För jag blir lite irriterad, och LITE glad med då... men mest irriterad på självaste  mänskligheten! hehehe...
JA... jag är inte alls så mycket bättre jag själv heller då men... men jag är ändå rätt så säker på att jag inte är den värsta ;)
 
 
Nå ja, ska avsluta detta inlägg här nu jag och njuta av lite Youtube nu istället!
Så... god natt på er tills vidare! :)
2017-07-11
20:17:37

Ett glas vin...

...med sojaglass och chokladsås! ;)
 
 
Haft en bra dag med träning och hundpromenad och sådant... 
 
Dock så har jag fortsatt problem med Skypen... MORR!... (resterande text kommer endast handla om SKYPE, och LITE om glass... bara så ni vet innan ni läser vidare ;))

Vanligtvis så brukar jag lämna meddelanden till J, när som jag t.ex. ska gå hemifrån. Speciellt om jag är osäker ifall jag kommer vara hemma, när som han kommit hem ifrån jobbet. Som en trygg markering liksom...
Jaja, i alla fall så jag gjorde detta även idag, innan som jag drog iväg på hundpromenaden förut här. Men idag så valde jag även att dra hem rätt så tidigt, för orkade inte att vänta på att mamma skulle komma igen ifrån jobbet. Så ja, jag gick hem... loggade in på dator och skypen... och ja...
...likadant problem med skypen idag var... ÄR det som det även var igår här! :(

Att Js status visades sig som ett "FRÅGETECKEN".
Sedan så såg jag att jag han inte hade svarat på mitt meddelande heller. Men jag antog då bara att "ja, men han kanske inte har kommit hem än". Men efter en timma, så frågade jag ifall han var hemma. Inget svar. Och då var klockan bra långt efter då som han brukar sluta, så nej... nu trodde jag inte att han jobbade, men började undra om något hade hänt honom. Men innan jag skulle så PANIK, så lugnade jag mig i ytterligare en timma till. Och skrev då IGEN på skypen. Inget svar...

...sedan så SMSade jag honom då, och efter knappt en minut då så ringde han till mig!
Och ja, då visade det sig då att för honom visades det exakt samma sak för honom, som det gjorde för MIG på skypen! :(
Vi kan inte se varandra, men vi kan skriva till varandra.
Men något som var nytt för idag, var det att våra meddelande aldrig nådde till varandra. Vi såg endast det meddelandet då, som vi SJÄLVA skrev
. Jävligt onödigt att skriva till någon, när endast en själv kan se det då! haha!!
 

Puuuh...
Men blev ca en timmas telefonsamtal idag då. Men sedan så tog jag fram förslaget om att vi kan ju skriva till varandra över Gmailen då. Har testat med Outlook med, men samma problem där...
Men i alla fall... då sade jag det då att vi sedan får köra med Gmailen imorgon då, ifall det är samma fel/problem med skypen imorgon med då. Slipper man prata för mycket och vi slipper slösa massa pengar på en massa telefonsamtal! haha!!
 
 
Jaja, nu så ska jag sluta prata om skypen här nu jag. utan jag ska istället återgå till mitt "vinglas" ;)
Blir nog mer påfyllning på den nu. Om jag inte tar resterande minttu pear eller något?... för jag är lite "grinig" här nu jag, när tekniken inte fungerar så som det bör... SKA göra! hahaha!!!
 
 
 
Men men... hoppas att ni haft en fin dag idag i alla fall, för min har varit lite både och på en och samma gång den ;)
 
God natt!
2017-07-09
21:17:10

Håller med dig...

 
 
Även om jag själv vill äta så mycket veganskt som möjligt. Så håller jag ändå med Varg om att det blir inte "miljövänligt" med att äta vegankost jämtemot "allätarkost" (kött, ägg, mejeriprodukter samt växtbaserat)

För självklart så kommer det dels kosta med transporter. Och transporterna i sig bidrar till miljöpåverkad/förstörning det också.
På sätt och vis så tycker jag att det är "bättre" att äta lite kött då och då. Så länge som det är NÄRPRODUCERAT.
För jag undrar jag... hur miljövänligt är det egentligen att hålla på att köpa en massa bananer, ananas och sådant som INTE planteras här hemma i Sverige? Då anser/tror jag ändå det är "bättre" att äta kött IBLAND, än att äta en massa exotisk frukt... för MILJÖNS skull.

Men... som han även säger. Han respekterar dessa personer som väljer att bli veganer för DJURENS skull. Och så är det i mitt fall det. Jag vill ju vara snäll först och främst mot djurena jag. Jag försöker jag den "tumregeln" att jag kör minst 4 dagar i veckan veganskt, och därefter köra så kallat lakto-ovo vegetariskt utav de resterande dagarna. Och någon gång IBLAND så händer det att JAG ÄTER KÖTT.

Men ja... dubbelmoral som jag är. Så tänker jag ändå fortsätta med att äta mer exotiska varor så som... bananer, ananas, sötpotatis... osv.
Men... samtidigt så tänker jag ha mer i bakhuvudet nu att jag vill bidra till mera Svenskt/närproducerade varor. Så som vanlig potatis, äpplen och päron.

Men så som jag tycker med det mesta här i livet. Så tycker jag att man ska göra sitt bästa i allt. Och nu när det kommer till miljön här då... så KÖP så mycket svenskt som möjligt. Vare sig om du vill köra de veganska varorna så potatis och äpplen. Eller varför inte svenskt kött, om man nu inte är redo eller ens vill bli vegan...

Men... i MITT fall så vill jag äta mera veganskt först p.g.a. djurena, sedan hälsan och därefter så skulle jag nog säga miljön.
För jag är väldigt osäker på vad som faktiskt bäst för miljön jag. Är ananas bättre för miljön än en svensk kossa? Jag undrar det jag.
Men tänker man på hur djuren får leva innan de slaktas osv vidare... så JA, självklart blir jag då glad ifall fler människor vill bli veganer. I alla fall åtminstone införa minst en vegandag i veckan :)
 
Jaja, alla individer ska såklart få göra så som de vill, men ja...
...och när jag ändå babblat en massa om veganism, djur och miljö här. Så avslutar jag ännu ett klipp ifrån Varg Vikernes igen nedan här ;)

...och god natt tills vidare! :)