carro.mary.blogg.se

2017-07-09
21:17:10

Håller med dig...

 
 
Även om jag själv vill äta så mycket veganskt som möjligt. Så håller jag ändå med Varg om att det blir inte "miljövänligt" med att äta vegankost jämtemot "allätarkost" (kött, ägg, mejeriprodukter samt växtbaserat)

För självklart så kommer det dels kosta med transporter. Och transporterna i sig bidrar till miljöpåverkad/förstörning det också.
På sätt och vis så tycker jag att det är "bättre" att äta lite kött då och då. Så länge som det är NÄRPRODUCERAT.
För jag undrar jag... hur miljövänligt är det egentligen att hålla på att köpa en massa bananer, ananas och sådant som INTE planteras här hemma i Sverige? Då anser/tror jag ändå det är "bättre" att äta kött IBLAND, än att äta en massa exotisk frukt... för MILJÖNS skull.

Men... som han även säger. Han respekterar dessa personer som väljer att bli veganer för DJURENS skull. Och så är det i mitt fall det. Jag vill ju vara snäll först och främst mot djurena jag. Jag försöker jag den "tumregeln" att jag kör minst 4 dagar i veckan veganskt, och därefter köra så kallat lakto-ovo vegetariskt utav de resterande dagarna. Och någon gång IBLAND så händer det att JAG ÄTER KÖTT.

Men ja... dubbelmoral som jag är. Så tänker jag ändå fortsätta med att äta mer exotiska varor så som... bananer, ananas, sötpotatis... osv.
Men... samtidigt så tänker jag ha mer i bakhuvudet nu att jag vill bidra till mera Svenskt/närproducerade varor. Så som vanlig potatis, äpplen och päron.

Men så som jag tycker med det mesta här i livet. Så tycker jag att man ska göra sitt bästa i allt. Och nu när det kommer till miljön här då... så KÖP så mycket svenskt som möjligt. Vare sig om du vill köra de veganska varorna så potatis och äpplen. Eller varför inte svenskt kött, om man nu inte är redo eller ens vill bli vegan...

Men... i MITT fall så vill jag äta mera veganskt först p.g.a. djurena, sedan hälsan och därefter så skulle jag nog säga miljön.
För jag är väldigt osäker på vad som faktiskt bäst för miljön jag. Är ananas bättre för miljön än en svensk kossa? Jag undrar det jag.
Men tänker man på hur djuren får leva innan de slaktas osv vidare... så JA, självklart blir jag då glad ifall fler människor vill bli veganer. I alla fall åtminstone införa minst en vegandag i veckan :)
 
Jaja, alla individer ska såklart få göra så som de vill, men ja...
...och när jag ändå babblat en massa om veganism, djur och miljö här. Så avslutar jag ännu ett klipp ifrån Varg Vikernes igen nedan här ;)

...och god natt tills vidare! :)
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: