carro.mary.blogg.se

2017-07-01
23:15:23

Några tankar om Bråvallafestivalen

Att man lägger ned Bråvallafestivalen p.g.a. en massa våldtäkter, tycker jag är både bra och dåligt.

Det är bra för att just UNVIKA våldtäkt och andra sorters brott.
Men det kommer knappast lösa diverse brott, när man ställer in t.ex. musikfestivaler. Vad blir det härnäst? Att man ställer in Bio och teater... och kanske t.o.m. krogar i framtiden då också??

Puuuh!
Ja, kortsiktigt så tycker jag ju att detta är en "bra" lösning, eller snarare en enkel och kanske t.o.m. en LAT lösning på det hela.
För det kommer ju knappast lära upp gärningsmännen om hur man ska bete sig, vare sig det gäller på en festival, krog, bussar, i skolan, i jobbet... eller ja, varför inte när som man ska handla/shoppa i en butik.
Folk (framförallt män, eftersom det är tyvärr män som utför de grövsta brottena i samhället) MÅSTE lära sig vad som är rätt och fel.
Det behövs strängare regler och straff! Inte mer begränsningar, som tyvärr ofta leder till att (främst kvinnor) inte ska kunna leva ett normalt liv utan att behöva tänka på allt för mycket hur den beter sig, klär sig eller ens BEFINNER sig!
Självklart finns det ett LITET ansvar hos kvinnor. Men jämtemot männen (i detta fall) Så är kvinnors "ansvar" inget de ska ens tänka på. Kvinnorna har inte gjort fel.
Det är inte kvinnans fel om hon är snygg, sexig, och vill ha roligt... och allra minst fel är det att hon just råkar vara just en... KVINNA.
Kvinnor är viktiga i livet, minst lika viktiga som männen om inte mera? Man kan undra hur dessa män ens ser på sin egna mamma. Och ännu mera undrar jag på hur deras mammor klarar av att se i sin sons ögon, om just HENNES son utfört en våldtäkt...
Även om just jag inte är intresserad utav just Bråvallafestivalen, så vill jag att alla ska kunna få ha roligt! Både män OCH KVINNOR! Kvinnor ska inte gömma sig och vara rädda. Män ska visa RESPEKT utan att behöva bli bortförda från ett arrangemang, just för de inte kan bete sig!
Hemskt detta! Just för det finns så mycket BRA män också! Männen vill garanterat ha roligt med sina tjejkompisar, flickvänner och kanske t.o.m. ragga... men med att ragga menar jag på ett schyst sätt! Inte genom att tafsa på en främmande tjej som tydligt inte visar intresse. Låt henne vara! Och ännu värre... våldta henne inte för fa-an!

Men blev både glad och ledsen utav det lilla jag läste om den våldtagna 15-åringen. Skithemskt att hon blivit våldtagen. Hemskt också den personen som ingrep och försökte stoppa våldtäkten.
Men det som gjorde mig GLAD i detta fall var ändå... han INGREP... han FÖRÖSKTE stoppa. Det är STARKT gjort! Så det är något i det hela som ger mig en MINIMAL hopp om mänskligheten det!

Men ja, finns det någon hopp om mänskligheten? Rent generellt då alltså? Jag tycker ju att allt blir bara värre och värre jag...
 
Men vad tycker ni själva om detta? Är det BRA att man stoppar festivalen? Eller tycker ni som mig att man ska strängare regler och straff? Eller har NI bättre lösningar?

Jaja, det kanske blev lite väl onödigt babbel här utav mig. Jag kanske snackar en massa skit?
Men... jag blir bara så trött, samtidigt som jag inte vill leva i en falsk verklighet. Där man bara ser allt bara som positivt och låtsas att allt är... "BRA".

Men god natt på er tillsvidare, så kanske jag skriver ett mera positivt inlägg imorgon här ;)
Ha det bra så länge!
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: