blackmary.blogg.se

2017-03-28
12:51:00

Vegansk "kebabbrunch" nyss, och ANTI vegansk Ålandspannkaka till fika... lite senare ;)

Hellu...

Började dagen med att ta en snabb frukost med kaffe och PEPPARKAKOR. Jag ville nämligen inte ta en allt för utdragen frukost här. Då jag dagen innan hade skrivit på en matlista, som jag ville genomföra så fort som möjligt här. Så efter min "pepparkaksfrukost", samt handling på Pekås. Så fixade jag därefter en "kebabbrunch" till mig själv ;) Dock så vart just min rätt endast vegetarisk då, för jag hade även lite färskost i maten men... det var gott ändå!

Och lite senare här... så tänkte jag ta med mig utav min resterande risgrynsgröt, samt lite grädde. Då jag ska gå på hundpromenad med mina föräldras hund Lexus vid 14.00 tiden här. Och då tänkte jag vara lite "rolig"... snäll, med att tillaga Ålandspannkaka, strax innan som mamma kommer hem ifrån jobbet. Får se om jag ska sno några ägg ifrån dem, eller om jag får ta en extra tur till affären för att köpa det också... haha!
Nej, men jag har ju gjort vanligt ugnspannkaka (som jag tyckt smakat lite gummi) och så några UNDERBARA Gotländska saffranspannkakor tidigare. Så... nu ville jag även testa på Ålandspannkaka också då. Antar att den med mannagrynsgröt är mest vanlig, men sett att det finns flera recept med risgrynsgröt med så... det ska nog duga ;) Och kul att testa på något nytt också. Sedan så har jag stört mig länge på mina föråldras drottningsylt, som stått och "skräpat" ett tag  deras kyl... haha!!
 
Jaja, men nu ska jag bara slänga upp lite fjantiga bilder här. Sedan så ska jag gå ut en sväng på balkongen här. Och njuta lite utav solen och värmen jämt innan, som jag ska dra till mina föräldrar här...
Dagens frukost med kaffe och pepparkakor...
Sedan så ville Nova ha uppmärksamhet ;)
Och efter frukosten så handlade jag lite på Pekås här...
Grädden ska jag ta mig med till mina föräldrar sedan...
Och lite utav romansalladen och cocktailtomaterna använde jag till...
...den veganska Oumph Kebaben!... allt utom bonjour färskosten är vegansk...
Under stekningen... jag vet inte om jag tycker det ser så mycket ut som kebab då men...
...det blev i alla fall gott! Blev ju en lite nyttigare kebabrulle utav det hela...
Dock måste jag säga att jag föredrar Pulled Oumph, som även påminde mera om Pulled "köttprodukterna" enligt mig. Detta humm... vet jag inte... smakade lite som segt fläskkött ungefär. Helt OK, men inte mer än så.
Pulled Oumph vet jag att jag t.o.m. åt det enbart som det var emellanåt. "Kebaben" skulle jag inte göra samma sak med. Utan man MÅSTE ha något till den... men det är min åsikt om det hela det ;)

...men nu så ska jag ut med mina snedsatta solbrillor, och njuta en ministund på balkongen innan jag drar på hundpromenad här ;)
 
Ha de gött tills vidare! :)
2017-03-27
15:03:17

Dagens Diss & Hiss

Hellu...

Håller på att sola på balkongen emellanåt, som jag håller koll på min tvättid där. Men tänkte jag skulle vila huden lite med emellanåt så jag inte bränner mig allt för mycket ;)
 
 
Men annars så har jag även fixat iordning veganska scones och även ätit veganska "chicken" nuggets här.
Och dessa tänkte jag lägga upp som en "diss och hiss" här. Ja, jag tycker också att det låter bättre att säga "hiss och diss" än "diss och hiss", men skrev så för att det var den ordningen som dagens mat (hittills jag ätit) var i... så att säga ;)

Så...
...dagens diss går till dagens scones.
P.S. Sjokaden och nugattin är INTE veganska.
Det var iför sig inte så värst fel på självaste smaken på själva dessa scones. Men det var i helt fel konsistens. Och ja, smakade lite väl mjöligt. Jag hade bl.a. mjölkfritt margarin, mandeldryck och så rismjöl i dessa. Och jag tror att det var själva rismjölet som förstörde alltihopa. Vet även att jag testade med lite mer glutenfria alternativ i mina saffransscones i vintras med. Det gick inte heller bra med det. Blev också sådära... SMULIGA, när som man skar i dem.
 
Men jag var envis och tog ännu en till scone lite senare som den svalnat till sig. Tyckte den var nästan värre ändå den. Men ja... det MÅSTE väl vara lite "lim"... glute... gluten i bröd, för att det ska hålla ihop så...
Men jag ska testa på likande scones igen, fast med MER rågsikt och INGET rismjöl ;)
 
 
Jaja, och dagens hiss går till..
...de veganska soja nuggetsen, och GÄRNA ihop med wokgrönsaker stek ihop med sötsursås och lite tacosås på det ;)
Nam nam...
Brukar köra på likande procedur, när jag gör bönpasta också. Är ett tips det med! Veganskt t.o.m. Alltså bönpasta ihop med wokgrönsaker stekt ihop med sötsursås! :P
Mums!


Men nu så ska jag ta och hämta min tvätt. Och därefter smörja in mig med solskydd igen, och sola lite till på balkongen här. Sedan så ska jag försöka ge mig an någon form av träningspass. Kanske på Pilates? Såg att Kissie hade gått på en kurs på det. Det är ju en träningsform som är bra att varva med tycker jag. Dock var det ett tag sedan som jag själv utförde ett... hemma själv då alltså... hehe...
Jaja, men ha det gött så länge i alla fall!
Hej hej :)
2017-03-26
22:13:11

Uppdatering utav helgen, samt ärtsoppa ifrån tisdags och taklampa från idag.

*Vegetarisk ärtsoppa...
...blek och tråkig och för mycket vatten i den...
...med lite Cayenne så... vart det knappt någon skillnad med det heller...
Hellu på er...

Igår så var jag med mina familj till mormor och åt våfflor runt 15.00 tiden (som jag nämnde i det senaste inlägget) Det var helt ok, men inte mer än så. Jag tycker ju att våfflor smakar som en gumaktig version utav pannkakor jag. Och sedan så föredrar jag att ha sylt på GROVT bröd. Kalla mig skum, men nä... pannkakor är i princip lika gott som ärtsoppa... höhö!
Och med tanke på ärtsoppa, så var den vegetariska versionen utav ärtsoppa som jag åt i tisdags rätt blek och tråkig. Är nog mer passande för folk, som inte gillar stark mat?* haha...
Jaja...
Och efter mormor våffelfika. Så drog resten utav oss (jag, brorsan, mamma och pappa) till mina föräldrar, för att spela kort. Sedan fick de för sig mot kvällen att vi skulle ha hamburgare mitt i allt. Så ja, blev en köttig hamburgare mot kvällen med då.
Puuuh... så mycket kött jag ätit på den sista tiden. Men är för jag ätt mer utanför hemmet det. Jag funderar på om jag ska tvinga på någon vegansk, eller i alla fall en VEGERATISK rätt... när som jag ska över till brorsan på torsdag, för att spela/se på Skyrim. Halloumiburgare kanske vore ett bra val då? :)
Jaja...
 
Min nya taklampa...
...som jag fick idag! :)
 
Och idag så startade jag dagen med att tillaga en vegansk risgrynsgröt, eller alla våfflor och hamburgare jag åt dagen efter ;) Denna gång körde jag med mandelmjölk/dryck. Det var gott! Rekommenderas!
Har tidigare gjort med rismjölk/dryck. Kanske var snäppet mer passande det med? Risdryck är lite mer söt i smaken jämte mot vad mandeldryck är.
Jaja...
Och medans jag åt det i min supersoliga balkong. Så inväntade jag på att mina föräldrar skulle komma hit med... TAKLAMPA! Jag har nämligen inte haft en taklampa i hallen i över ett års tid som jag bott här jag... haha!
Men det var varit krångel med fästet i taket. Så de lampor vi testat med innan har inte velat hänga // sitta fast i taket... så... Jag är MER än glad och nöjd nu. Kul att äntligen ha en lampa där nu. Dock så är det lite komiskt att det kommer precis vid den tid som det är... SOMMARTID... lika med ljusare tider ;)
Jaja...

Annars därefter så har det bara varit en massa solande. Träning till och från och en massa ätande. Ungefär som vanligt då ;) Ja, förutom att jag solat mer än vanligtvis här. Har t.o.m. fått tydligt med färg med. Lite kul det. Dock så blir jag bra avundsjuk på personer som har perfekt ljus, nästan VIT hud... porslinshy typ. Men för mig som har en massa "knottor" på kinderna, så känner jag mig genast mer "fräschare" med lite färg.
Jaja...
 
Och nu så ska jag bara ta och slappa, och titta vidare lite på TVen och Youtube här. Sedan så ska jag se vad mer jag ska slänga i mina tvättpåsar. För jag har tvättid imorgon jag.
Jaja...

Men hoppas att ni haft en asskön helg här!
Ha de gött, så höres vi vidare lite senare här. Kanske i morgon, dagen därefter, eller senare...

God natt!