carro.mary.blogg.se

2017-05-22
10:33:42

De senaste fyra dagarna...

Dagens frukost; matcha te, havregrynsgröt med äppelmos* och kanel, samt en smörgås med cashewsmör och så lite nötter...
 
Hellu på er igen!

Under de senaste dagarna så har det mest varit en massa spring fram och tillbaka här. Antigen så har jag varit hundvakt, eller så har det varit familjemiddag, eller så har jag bara velat ta egna långpromenader och liiite träning, eller ja... det har varit mest stretchyoga nu. Och igår som jag testade på att träna, så blev det endast 30st höftlyft på 10kg, och detsamma med knäböj... inte imponerande det! Men samtidigt så ville jag mest njuta av solen, samt att jag ändå gick en del promenader, själv som hundpromenad... så ja... det får väl duga det då ;)
 
Och ja, igår... både som jag "tränade" och var hundvakt åt Lexus. Så rotade jag lite bland mina föråldras grejer, och då fann jag *den dära äppelmosen. Och ja, jag kollade på datumet med... den var den såklart utgången! Och det är såklart inte den första gången, som jag ser sådant där borta! JA... jag vet! många tycker väl att detta är en skitsak. Men när jag kommer ifrån en familj som behandlar mat som om det vore "guld"... inte ska slänga... inte ska svälta... och allt sådant... Så blir jag bara så irriterad på att de ska köpa en massa som de annars inte ens äter...
Jaja, orkar inte gå in på mer detaljer om vad jag stört mig på via maten, och framförallt mat som håller på att gå ut i datum, eller tom ÄR utgånget! Tror inte det är så värst intressant att läsa om det heller... MEN MEN...


Annars så var det även familjemiddag och grillning under lördagen här. Och då pratade vi bland annat lite smått om dagarna då vi ska ha lite norgebesök här. Om jag förstod det rätt så kommer de under torsdagen och åker hem igen under söndagen.
Och då gjorde mamma mer eller mindre upp om att jag och brorsan skulle göra en varsin paj... matpaj då alltså... Brorsan var då inne på att göra en Västerbottenpaj med KÖTTfärs i! Hummm... säkert gott, men blir irriterad på att han ska knö in med kött i det? Därför så funderar jag då på att göra en vegansk tacopaj, men vet inte hur det blir med OSTEN då? Humm... vet det finns veganost, men all jädra veganersättning är ju så dyrt!
Och sedan med tanke på att ett av barnen som kommer här är äggallergiker. Så tänkte jag göra en vegansk kladdkaka, och KANSKE även göra en vegansk ananaspaj. Då jag vet att en av dem som kommer här, är väldigt förtjust i just ananaspaj! Vet då att man bland annat då skulle ersätta ägget med havregrädde. Och sedan att man andra veganalternativ till crème fraichen och pajdegen. Men får se... kanske bara blir kladdkakan som bli vegansk... varför ska all jädra veganersättning vara så dyra för?! :(
Mmm... får hoppas att detta inte blir allt för hetsigt med allt detta gör mig nu då. Därför att...
Imorgon så ska jag och pappa gå till mormor och spola av möbler och golv på hennes altan.
Och i övermorgon så ska jag dit och städa som vanligt, SAMT att jag har tvättid då!
Och på torsdag då... humm... kanske då ska ta och fixa till endast pajdegen, och låta dem vila i kylen? För att sedan fixa till dem mer utförligt under fredagen?! AJ! nu fick jag ont i huvudet här... blev för mycket för mig, men ska ta och fråga mina föräldrar, samt mormor lite hur det blir. För... det blir garanterat en massa mat hos mormor med... Humm... vet inte om det är bara min familj och släkt det, men... Norrmän äter förbannat mycket! Mer än svenskarna tror jag? För blir alltid så förvånad när jag ser vad lite mat svenskarna tar på sina tallrik jämtemot norrmännen. Svenskarnas vuxna portioner, är som norrmännens BARNportioner! haha!
Men det kan ju även bero på att norrmänn äter 2-3 gånger om dagen, medans svenska äter 4-6 gånger per dag?? Jag kanske har jävligt fel nu då men...

Jaja, men ska sluta tjata en massa här. Nästa inlägg blir förhoppningsvis inte så väldigt lång. Blir nog korta och hetsiga istället då ;)
Men... eftersom jag vart på latsidan med träningen här nu, och även tryckt i mig frukosten som vistas överst på bild i inlägget här så... ska jag TRÄNA nu!... eller om jag tar en till kopp med matcha te, eller kaffe först? Haha, ja nu hör/ser... jag har blivit så lat... inte bra!

Men... hare så gött så länge så hör jag nog av mig ikväll, eller imorgon igen!
Hej hej!
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: