carro.mary.blogg.se

2017-05-09
22:32:00

Kikärtor X2

Kikärtssnacks = 100% lyckat!
Bananasplit med sisådär kikärtsmaränger... er även i efterhand att bilder ser lite rolig ut... höhö!
 
Hellu...
Idag så har så har jag bland annat testat på två saker som jag velat testa på länge. Det ena var veganska kikärtsmaränger, och det andra var kikärtssnacks... speciellt då när man ändå var på G med marängerna så att säga ;)
Jaja...
Men hursomhelst... så såg jag de förut såkallade marängklickarna, att det borde ha vispats under en längre tid. För ja, de rann ut efter knappt 15 minuter i ugnen dem... haha!
Men har ju sett det att sådan marängsmet (ja, även äkta med äggvitan med då) ska vispas i MINST 3-4 minuter, innan som man kan garantera att smeten är klar. Och något annat som jag såg via en annan sida var det att man BÖR vispa i en metall eller glasskål också. För tydligen så kan de lätt vara mycket fett i en "rengjord" plastbunke också. Och detta påverkar tydligen själva resultatet på marängerna det också...
...och ja, jag använde mig just utav en... PLASTbunke jag... haha!
Men så tog jag ÄVEN MINDRE socker jämtemot vad det stod i receptet också. Även det påverkade säkert resultatet det också?
Men smaken var god. Men konsistensen var inte lika bra. Och utav de bitar som jag inte kom åt ordentligt, eller på något sätt gick sönder i bakplåtspappret sedan. Fick jag slänga. Jag hatar att slänga ätbara saker, men i detta fall så var detta mera utav ett experiment. Hade ju ingen aning om detta gick att äta eller ej...
...men... kanske blir bättre lycka nästa gång ;)
Och över till kikärtssnackset då. Så har jag främst sett för användning utav ugn, men även för stekpanna då. Och eftersom jag ändå använde mig utav ugnen redan, som jag höll på med maränger samtidigt... så valde jag då att steka upp detta kikärtssnacks istället då. Dessa sköljde jag bara en gång extra. Stekte det i rapsolja och adderade ihop med cayennepeppar och lite tacokrydda... MUMS det! Påminde mig lite om chilinötter, fast mycket godare. Och antagligen och förhoppningsvis även lite nyttigare med ;) Åt hursomhelst upp allt som jag tillagade i alla fall... haha!
 
Fler bilder utav processen nedan här:
 
Marängerna:
Ingredienserna. Använde mig såklart inte utav kikärterna då. Och inte heller citronjuice, som annars stod med i det receptet jag använde mig utav...
Vispade litegrann och börjar stegvis addera med sockret...
Fast skum, men vet i efterhand att den inte var så fast ändå ;)
Så ju rätt så ok ut här...
Efter 10 minuter i ugn!
Efter 15 minuter i ugn!!
Efter 1½ timme i ugn på 100grader + 2 timmar avstängd ugn ;)
"vackert" ;)
Men såg ju liiite bättre ut ihop med glassen, bananen, blåbären och sjokaden, som vistas på bild 2 i inlägget ;)
 

Kikärtssnackset:
Efter avsköljning, så lade jag kikärterna i en upphettad stekpanna med rapsolja...
På med cayennepeppar och tacokrydda...

Efter 5-8 minuter så såg de såhär ut...
Sedan så skulle det läggas på hushållspapper, eller toalettpapper om man inte har annat hemma?! haha
Men dessa blev goda som bara den!

Sammanfattning:
Kikärtssnacket var asgoda, så dessa gör jag gärna igen! Och med detta så vill jag även testa på att göra kikärtsmarängerna igen också. Men då ska de vispas lite längre, och kanske mer socker då. För jag hade ju 2 dl kikärtsspad + 1½ dl socker jag. Även fast det var tillräckligt sött, så kanske det ändå inte blir rätt konsistens?!
Jaja, men ska göra dessa på saker... IGEN!
Kommentar:
2017-05-10 @ 08:51:23
#1: Susanna

Så gott det ser ut :)

Svar: Det var det också :)
Caroline

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: