carro.mary.blogg.se

2017-05-28
21:32:02

Kikärtsmaränger.. andra gången gillt!

Hellu på er!

Idag så har jag bland annat slagit personligt rekord i promenadsteg och aktivitetsminuter. Vilket då blev på 19.948 steg och 172 minuter det. Det är i alla fall något som jag själv anser som kul och peppande det!
Jaja, annars så har jag även varit hundvakt och så testade jag mig även på ännu en gång att utföra... KIKÄRTSMARÄNGER!
Och denna gång så använde jag mig utav kastrull istället för plastbunke, för tänkte att den var mer fettfri än vad plastbunken kan vara... ÄVEN om den är nydiskad!
Sedan så hade jag även i lite äppelcidervinäger i smeten också. Jag hade nämligen inte någon form av syra så som citron eller vinäger förra gången jag. Jag har fått för mig att folk har det främst för att marängerna ska bli glansiga eller något? Men kanske är något som är nödvändigt att ha i hursomhelst?!
Sedan så vispade jag själva smeten nååågot längre med jämtemot förra gången också. Vilket säkert var den absolut viktigaste delen i hela denna process. Jag vet att det är väldigt viktigt att vispa väl, för att verkligen få smeten så fast som möjligt. Men jag blev även smått rädd, eftersom elvispen blev ju så varm med! haha! Man kanske skulle ha vispat upp med vanlig visp i början för att sedan avsluta med elvisp? Humm... jaja, men hursomhelst så blev dessa marängen BRA denna gång! De kollapsade inte så som de gjorde förra gången i alla fall! haha

Är man intresserad utav hur det gick första gången som jag testade på dessa veganska kikärtsmaränger. Så kan man klicka på länken inom denna PARANTES: (http://blackmary.blogg.se/2017/may/kikartor-x2.html)
 
Annars så är dessa bilder som kommer här NEDAN de bilder som är ifrån DAGENS process! ;)
Vänster: Spadet ifrån kikärtsmarängsförpackning (ca 1½dl) i en kastrull...
Höger: Uppvispad kikärtspad med ca 1tsk äppelcidervinäger och så  1½dl socker som har adderade i lite i taget utav... men mums så gott det ser ut på bild 2!... tycker jag det i alla fall! haha
Vänster: Marängerna direkt in i ugnen... klickade bara på jag... ingen sprits här inte X)
Höger: Efter ca 20-25 minuter i ugn. Har svällt upp lite! Blev lite rädd för det, för förra gången som de hade svällt upp sig, så kollapsade de även efter knappt 5 minuter! Men...
Denna gång gick det bra!! För på den...
Vänstra bilden (efter att ha varit ugnen i 1 timme och 30 minuter) så hade de INTE kollapsat! :)
Och det som vistas på den högra bilden är efter en timme, som marängerna var inne i avstängd ugn. Men jag lät marängerna vara inne i ugnen hela den tiden jag var hundvakt. Så de var i ugnen i minst 5 timmar extra, kanske 6 timmar allt som allt då ;)
Och när jag kom hem ifrån handpassningen, så var jag bara tvungen på att testa på i alla fall EN utav marängerna! Måste ju se hur de blev ju ;)
Och såhär såg de ut när jag KROSSADE den "brutalt" haha!! ;)

Men ja, för att snabbt jämföra här då. Så visst gick det rätt så mycket bättre denna gång, jämtemot förra gången?!
Vänster: Förra gången...
Höger: Denna gången...
Eller vad säger ni? haha
 
 
Jaja, men nu ska jag ta och avsluta detta inlägg här.
Humm... ska jag synda med ännu en till maräng då kanske?
Humm... ja, nej, jo, kanske?
Humm... men jag ska ta och stå och stirra lite inne i köket och se hur jag gör ;)

Men hoppas att ni haft en fin och skön helg här i alla fall!
Och god natt på er tills vidare!
Kommentar:
2017-05-28 @ 22:00:34
#1: Sofia

Låter så sjukt konstigt att göra maränger av kikärtsspad, haha. Men har hört att många tycker att det blir gott :) sv: ja hundar är nog smartare än vad man tror. Dock har inte Bosse nån uppfattning om när han ska få gå ut då det skiljer sig så mycket från dag till dag :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: