carro.mary.blogg.se

2017-11-04
16:27:00

5 saker jag älskar/gillar & hatar/ogillar!

Igår så åt jag och brorsan på Max. Och jag tog då deras mumsiga BBQ Sandwish, medans brorsan tog den nya Halloumiburgaren med avokado i.

Och då kom jag på att tänka att jag sett att diverse bloggar haft listor på mat de gillar och ogillar. Och jag själv ogillar... HATAR avokado jag! X) Jag förstår verkligen inte varför man så ofta ser folk som har advokado i deras sallader, eller varför inte de dära superpopulära toasten. Men jag antar att det är för att det är ett bra och hälsosamt "fett-alternativ ", och som desutom ger extra mättnadskänsla för veganer/vegeterianer?...


Jaja, även om detta inlägg kanske inte är sååå intressant, så tänkte jag ÄNDÅ dela med mig utav några saker jag: "Älskar, gillar, hatar och ogillar inom mat, godis och dryck" Mmm... och listorna skulle ju såklart kunna bli hur långa som helst, men tänkte att 5st inom varje kategori borde väl vara OK? ;)

Jaja, men om någon ens läser orkar att läsa vidare här. Så delar jag här nedan utav mig några utav mina normala och "stölliga" tycken efter mina smaklökar ;)

 

 

5 saker jag älskar:

*Choklad; främst mörk, men även mjölkchoklad ;)

*Jordgubbar; svenska, men ännu hellre norska (de ska vara friska och söta)

*Blåbär; både de små svenska och stora amerikanska

*Rom & Cola X) Finns det någon godare dryck?? Ja, förutom vatten till maten då ;)

*Saffransbullar/Lussekatter; älskar ju saffran!

 

5 saker jag gillar:

*Kaffe (så länge man inte är bakfull) ;)

*Banan; för sig självt, i smoothies, eller som ingrediens inom bakning.

*Starka kryddor och maträtter; som tex sambal olek och tacosås, vilket för att jag även gillar många asiatiska rätter och tacos osv.

*Marinerade vitlöksklyftor! X)

*Risgrynsgröt med en massa kanel och socker! X)

 

5 saker jag hatar:

*Avokado; även guacamole, som annars är starkt, för avokadon tar över helt enkelt... haha!

*När det blir för salt; stör mig på när jag letar i folks kryddhyllor och TROR att jag vill ha salt! NEJ... jag vill ha Cayenne eller liknade då istället... haha!

*När det blir för fett; jag kan NÄSTAN äta hur starkt och även sött som helst, men blir lätt illamående utav feta saker. Jag klarar knappt av bearnaisesås längre heller så. Dock så gillar jag ju glass, men det är samtidigt sött också, vilket innebär att smakerna balanserar sig då ;)

*ÄGG; har aldrig gillat det förutom bakning, matlagning och äggröra med en MASSA Cayennepeppar i...

*BACON! Jag förstår verkligen inte varför så många (speciellt män/killar) gillar det! Men jag antar att det är bara bra att jag inte gillar det, eftersom jag vill äta så veganskt/vegetariskt som möjligt...

 

5 saker jag ogillar:

*Kokos; förr så skulle jag t.o.m. kunna ha den på HATAR-LISTAN, men blandat i någon chokladrätt då inte smaken tar över, så har jag ändå lärt mig att "uppskatta" en LÄTT smak utav kokos...

*Piña Colada

*Korv (alla dess slag, men gillade ugnsfalukorv när jag var liten)

*Vitkål; jag önska att jag gillade det mera med tanke på att det är både nyttigt och väldigt billigt. Dock så gillar jag vårrullar! Det innehåller väl bland annat vitkål??

*Ris ala malta; jag gillar inte kall gröt, sedan är den fetare än vanlig gröt p.g.a. tillsatt grädde. Sedan så är jag inte så glad i sylt heller X)

 

 

Och det var den listan det! Och nu blir det att bege sig på familjemiddag här! Får se då om hur gott det blir idag då... ;)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: