blackmary.blogg.se

2017-11-22
13:41:00

Mumsig och bananig kladdkaka mitt i tvättiden!

En bit utav banankladdkanan jag utförde igår...
 
 
Jag körde mestadels efter detta recept: http://veganshake.blogspot.se/2013/06/banankladdkaka.html
*Men hade i 1 dl mindre socker (använde farinsocker).
*Och hade chiafrön istället för sesamfrön i smörjandet.
*Och så hade jag inte i något vaniljsocker och salt i smeten heller.
*Sedan så mixade jag det smälta smöret tillsammans med bananerna jag! X)
*Sedan så adderade jag i liiitegranna med sirap, både för att höja upp sötman då jag annars hade mindre socker. Och jag brukar uppleva att smeten blir smidigare och segare, när man använder just sirap i kladdkakan jag. Jag gillar nämligen när det blir mer åt det sega hållet, och endast för "chokaldsåsigt" i mitten. Dock så ska det såklart vara lite kladdigt! Men aldrig... ALDRIGT torrt, för det är nästan det värsta som finns det! Heter ju Kladdkaka utav en anledning ju ;)
 

Men men... tog och fixade till kakan igår kväll. Jag testade både utav den igår då, samt i mitt fika under min tvättid här. Igår var kladdkakan såklart mera varm och KLADDIG... inget fel med det! Och jag upplevde inte heller en allt för mycket banansmak heller för den delen. Jag tror t.o.m. att personer som har svårt för banan skulle kunna gilla denna kaka.
Men idag så hade kakan fått stå i kylen över natten, och idag var den förutom mindre kladdig (p.g.a. den satt sig såklart) Så upplevde jag den även som friskare i smaken också, som garanterat berodde på bananerna det.
 
Och jag har även märkt de gånger som jag gjort egna banankladdkakor (utan recept/improviserat ifrån huvudet), både i ugn och i micro. Så blir de även lite fräschare i smaken. Och ibland så brukar jag då strunta i att använda margarin och/eller olja då också. Men då kommer det bli mer som chokladpudding i smak och konsistens.

Så... vill du testa på en vegansk kladdkaka MED BANAN i... så rekommenderar jag verkligen detta recept ifrån blogglänken ovan. Vare sig ni följer den till 100%, eller om ni gör lite ändringar, så som jag själv gjorde.
Men om ni är intresserade utav en mer utav en CHOKLADPUDDING, så kan ni även strunta i fettet (margarinet/oljan) också. Och den lite god både som varm och kall. Och det gäller både för kladdkakan och chokladpuddingen det ;)
 
 
Men men... nu ska jag återgå till min tvättid här. Och får se sedan då om man tar ännu en kladdkaksbit till igen då! Men det visar sig ;)
Och ha det gott tills vidare så länge!
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: