carro.mary.blogg.se

2017-10-18
14:03:16

Pumpasoppa (recept)

 
Hej på er!
Jag tänkte dela med mig utav ett "hybryd-recept" på pumpasoppa, som jag tillagade igår. Jag har kollat runt lite på alla möjliga recept där ute, samt kollat lite runt på Youtube också. Så jag tog och blandade mer eller mindre ihop dessa recept, samt förenklade det. Jag gillar nämligen enkla, snabba och samtidigt smakrika måltider jag.... inte allt för komplicerat, för då blir jag mindre omotiverad till att testa på nya saker och recept ;)

Men här nedan så kommer i alla fall mitt recept på pumpasoppa! Är du intresserad, så testa gärna på att utför denna soppa du med! Annars kan du såklart bara klicka bort denna sida ;)
 
 
PUMPASOPPA RECEPT för ca 4 personer
 
Ingredienser:
* 700-800gram butternutpumpa
* 1 stor eller 2 små gula lökar
* 2 st grönsaksbujlongtärningar
* 1-2 msk sambal olek
* 2,5 dl grädde (jag tog havregrädde)
* 4-5 dl vatten (som inte syns på bild, tog ca halva mängden vid kokning och ca andra halvan efter)
...och så lite olja att steka i början!
Gör såhär:
Skär, skala och hacka löken.
Och skär också pumpan...
För mig som inte tillagat något med pumpan innan, så var det lite svårt för mig och veta det smidigaste sättet att skära den på. Men skar den först i mitten och därefter ungefär 4 stora bitar allt som allt av pumpan. Och vid den änden som den är som tjockast, så kommer man störa på kärnorna (som vistas i bild) Jag VET att man kan rosta de och så, men nu gjorde jag inte det. Utan jag slängde det, samt det tjocka skalet runtom...
 
Sedan så lägger du löken, samt de hyffsat lika stora bitarna utav pumpaköttet i en kastrull med lite olja. Stek upp lite lätt. Sedan häller du i 2-3 dl vatten och låter det koka upp. Pumpaköttet ska bli någorlunda mjuka. Sedan häller du i grädden...
Och därefter så mixar du upp alltsamman till en jämn smet/"soppa".
Sedan häller du i allt tillbaka i kastrullen igen. Och jag brukar då för att använda så mycket utav självaste ingredienserna som är i själva mixern/blendern då... genom att då hälla i resterande vatten (2-3dl vatten) i blendern, efter att ha hällt i så mycket som möjligt av det i kastrullen därinnan.
Sedan så adderar du även i grönsaksbuljongtärningarna, samt sambal oleken också. Vill du ha i salt och peppar, så är det helt upp till dig! Men jag själv tycker att löken och sambal oleken ger tillräcklig med smak jag ;)

Och ja, låt detta få koka upp igen då, och njut sedan väl utav denna soppa därefter!
Antar att pumpafrön och/eller en brödbit kanske skulle ha kunnat piffa upp och även gjort sopprätten lite matigare, men jag själv gillar att ta en extra portion istället ;)
Men hoppas att någon därute tyckte att detta recept var intressant! Gör ingen det, så tycker åtminstone jag att den var det! Haha
Och såhär såg slutresultatet ut! Lika gott att dricka i en mugg, som i en skål ;)

Får se när jag gör detta recept igen, men antar det inte dröjer allt för länge ;)
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: