carro.mary.blogg.se

2017-09-05
10:55:16

Andra Chokladpoteinpuddingen i rad...

God morgon på er!

Har startat även denna dag med en proteinpudding till frukost här...
Igår tog jag mintchokladen, och idag så tog jag utav den "vanliga" chokladpuddingen...
Åt dessa ihop med morgonkaffet (inte för att det är intressant det då, men är gott med lite bittert ihop med det söta :))

Men hursomhelst så ansåg jag att mintchokladen var lite för mastig i smaken. Och om det var p.g.a. att det stod DARK på den... eller om det var för att det stod MINTchoklad på den... vet jag inte... kan ju också bero på att den (bägge två) är sockerfria med.

Men i alla fall så tyckte jag att mintchokladen var lite för mäktig för mig, och då är annars ett stort fan utav just mintchoklad. För jag gillar kombinationen utav det fräscha ihop med ja... självaste chokladsmaken jag ;)

Annars så föredrog jag den "vanliga" chokladpuddingen (den som vistas till höger) som var betydligt mildare i smaken i överlag (kanske för att det inte stod DARK på den heller?) Annars så tyckte jag även att den i princip smakade likadant som de dära chokladpuddingarna från t.ex. Ekströms. Så gillar med sådant, så bör man inte bli besviken på den "vanliga" chokladpuddingen ifrån Ehrmann...


Men förutom att detta här är en MJÖLKPRODUKT, så är det värsta med just denna här produkt att det är tillverkad i Tyskland! Vilket innebär transporter, mer miljöförstörelser och säkerligen sämre förhållanden för kossorna :S
 
Nedan kommer det en massa personliga tankar mina personliga hatkärlek till just MJÖLKPRODUKTER. Så är man inte intresserad utav det, så är det bara att ignorera det! :)
 
 

Humm... ja, hade det inte varit för att pappa hade bunkrat på sig en massa i kylen hos sig. Så hade jag inte tagit emot denna produkt. Dock så har jag sådan hatkärlek till just mjölkprodukter, så som mjölkchoklad, kvarg, pudding och varför inte Halloumi osv.
Men så är det är just MJÖLK... som jag själv är svagast för utav allt som är animalprodukter där ute.
Men ja, när jag handlar för egen plånbok så tänker jag inte köpa någon kvarg eller pudding, som det står att den är tillverkad ifrån Tyskland eller något annat land för den delen heller...
...men vad vet jag, när det kommer till importer ifrån andra länder??
T.ex. så är väl Halloumiostarna ofta ifrån Cypern?
Och vad vet jag om all mjölkchokladen där ute som jag älskar? T.ex. hur vet jag om även så kallat "svenskproducerad" choklad som Marabu är 100%igt svenskt? Kakaon är t.ex. garanterat inte svensk... och ja mjölken då (eftersom det är det som jag är mest inne på, med tanke på proteinpuddingarna ovan här) så vet jag ju inte till 100% ifall de är från svenska kossor, eller ej?

Men ja, den dagen (om jag någonsin blir det någonsin) så innan steget till veganism jag kommer att ta på då. Blir garanterat att jag kommer inte vilja utesluta från just mjölkprodukter...
...i alla fall inte till en början...
...ni skulle se mig för 2-3 år sedan, för då åt jag nästan minst en kvarg om dagen då. Och det var ju främst p.g.a för att jag var smått besatt utav just PROTEIN just då, men också för jag älskade smaken och konsistensen. Och eftersom jag inte var något större fan utav t.ex. Keso heller. Så blev det ännu mera självklart för mig att just äta en massa kvarg för mig då. En storfavorit jag hade då, var då att blanda det tillsammans med bananskivor och granatäpplen... mums!
 

Nåja, annars så är jag lite piggare idag här jämtemot hur jag var igår (kanske för att jag drucke upp mitt morgonkaffe det med ;))
Men ska annars påbörja min dag nu...
Och sedan senare idag, så ska jag återgå till att börja gå de dära hundpromenaderna. Som jag annars gick varje tisdagar och torsdagar ELLER fredagar, som jag utförde innan allt det med Js långsemestern kom emellan. Samt därefter med hundpassandet under mina föräldras resa till Norge som var ganska så nyss här och så...
Jag nämligen känt mig rätt uppstressad och allmänt sliten under det senaste här. Så har känt att jag velat vilat upp mig...
...men NU vill vara lite mer "vettig" igen. Så det ska ändå bli "kul" att få ut och röra på sig... inte bara vara rädd för rösterna i trappuppgången... HAHA! X)

Så hej så länge på er! :)
Kommentarer:
2017-09-05 @ 12:44:07
#1: Felicia

måste testa

2017-09-05 @ 18:05:34
#2: Sofia

Är en jäkla djungel det där med mat alltså! Jag är dålig på att kolla tillverkningsland och sånt, förutom när det gäller kött och så. Chokladpuddingarna blev jag sugen på att prova :)

sv: haha ja, många tycker jag är väldigt kräsen med mat. Särskilt det där med tacokryddan brukar folk reagera på x)

Ja, nackdelen med blekning är ju att det sliter så förbaskat på håret :/ Har stor lust att göra nåt med mitt hår också men känns lite onödigt nu när jag har min naturliga färg att "förstöra" det :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: