carro.mary.blogg.se

2017-09-06
23:26:31

En diss och en hiss, under en och samma dag (mat/godis)

Spenatsoppan blev dagens DISS!
Jag körde till mestadels på detta recept, som kommer till via denna länk: https://www.arla.se/recept/spenatsoppa/

Jag gjorde dock vissa ändringar i arlareceptet. Då jag hade t.ex. inte hade någon i muskotnöt och ägg i den, samt att jag bytte ut mjölkgrädden till havregrädde istället. Sedan så passade jag även på att addera ett specialsalt i den också, nämligen...
...denna Chili Sichuansaltet.
Jag kanske hade i 2 tsk utav denna krydda. Men ja, jag tyckte soppan var allt för salt för min smak X)
Blev dock godare efter att jag googlade runt på nätet om just "för salt spenatsoppa". Då man tydligen skulle kunna rädda soppan med hjälp utav en potatis, som då skulle "suga åt sig" självaste saltöverskottet.
Jag hade dock ingen potatis här hemma, men jag visste att jag hade kvar Sojasteaks (http://www.delitea.se/veggi-sojasteaks-125g-ps) och att den även ska "förvällas" i vätska annars. Så ja, den fick agera lite som räddaren i nöden för mig idag här ;)
Så andra gången, efter jag hade fått bort överflödigt salt. Samt även kokt om med mer ny vätska, så var soppan genast godare. Kanske lite blaskig dock, och påminde mig även lite om Varma koppens Ost och Broccolisoppa... haha

Men annars så...

...så går dagens HISS till detta underbara och snabba mugg-mikrokladdkake/Brownie recept (http://sarasmatdagar.blogg.se/2014/april/brownie-i-en-mugg.html)
Och ja, ska jag erkänna... så har jag faktiskt gjort detta recept kanske 4-5 gånger under bara en veckas tid! HAHA... borde väl både vara en bra och en extremt dålig grej det på en och samma gång det ;)
Och något jag gillar piffa upp denna kaka med, är med grovhackade nötter/mandlar, kakaonibs...
...eller varför inte med lindorkulor, som jag gjorde idag här ;)
Och jag vill poängtera att jag endast hade muggen/koppen inne i mikron i ca 40 sekunder jag. Och att det var ganska så direkt efter som jag plockade ut muggen, som jag även lade i de två lindorkulorna ;)
Så god kombination med den mörka kladdkakan ihop med de vita kulorna :P
Annars är jag inte så väldans förtjust i vit choklad jag. Om den inte är smaksatt med citron eller något annat som inte gör att det endast smakar smör och socker ;)
 
Nå ja, jag tog även om testade på att göra en kardemummakladdkaka i mikro med, men det blev inte alls så bra X) Blev nog för mycket kardemumma, för en sådan liten kopp... hehe...

Men nu så bege mig till sängs här!
God natt på er tills vidare!
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: