blackmary.blogg.se

2017-03-09
18:26:32

Detta behövde jag verkligen!

Förutom katten, så är "twisterna" mina favoriter i detta videoklipp.

Hellu...
Idag har jag varit en sväng hos mormor. Då jag städade och fikade hos henne...
Mmm, och hon frågade mig också, vad FIKA är för något (hon är norska)
Och sade jag att det är när man ÄTER något till kaffet, eller teet. Man att det som oftast inte är så matigt och nyttigt. Då det "matiga" och onyttiga som oftast är kakor, bullar och i vissa fall smörgåsar.
Och just nu idag så hade vi just rundstycken (smörgåsar) till kaffet. Vilket jag då själva skulle påstå att det var en FIKA, som vi hade då.
Och jag sade även till henne det att, för mig (och väl de allra flesta andra svenskar också) att när man säger att man ska ta EN KAFFE. Så innebär det att man ENBART dricker kaffe, om man dricker den svart eller med mjölk och socker spelar ingen roll. Men just att man INTE har något till själva kaffet. Så är det... " en kaffe" man tar då ;)
Men i Norge så är det:
Kaffe = slät kopp kaffe ELLER en "fika"
Och i Sverige så är det:
Kaffe= slät kopp kaffe
Fika = Kaffe, te eller saft MED kakor, bullar, tårta eller smörgåsar.
 
Jaja, annars så drog jag en snabbis till coop också. Brorsan fyller år imorgon och jag tänkte fixa till en citron kladdkaka. Så jag köpte bl.a. vit choklad med citronsmak, och rågsikt. Men jag glömde strösocker. Jag har rårörsocker, kokossocker och sirap hemma. Men jag tror att det skär sig med kola-aktig smak till citronen? Hade nog funkat annars om jag inte haft citronen, men ja.. får väl köpa imorgon då... höhö!


Sedan så tänkte jag träna litegranna, som jag kom hem här. Blev bara lite. Sedan gick jag mig an på YOGA. Det är något jag har varit extremt slarvig med under den senaste tiden det. Fy på mig! Eller ja, det är väl inte dödsviktigt att utföra det. Men jag kände hur skönt det var. Eller ja, jobbigt och skönt på en och samma gång då... haha!
Är garanterat bra att dra ut/stretcha på lederna. Med tanke på hur mycket skit jag dragit på mig under de senaste... 5-6 månaderna.. höhö!
 
Jaja, men nu tänkte jag ta och fixa till lite halvnyttig mat här. Sedan så funderar jag på att ännu en gång ta mig an ett yoga-stretchpass här. Kan ju vara vettigt det!


Men... ha det gott tills vidare i alla fall!
Hej hej! :)